Jovanović: Nije da se hvalim, ali smo za pet puta povećali izdvajanja za akademski sport

jovanovic

U tijeku je prva Regionalna studentska košarkaška liga u kojoj se natječe šest ekipa iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Našu zemlju predstavljaju sveučilištarci iz Rijeke i Splita, a uoči samo početka natjecanja s prigodnim riječima se na press konferenciji obratio i ministar znanosti, obrazovanja i športa – Željko Jovanović:

,,Od kada sam ja ministar, ne želim se hvaliti, ali stvarno imamo izuzetno dobru suradnju. Jedan od najboljih pokazatelja je da smo za dvije godine povećali izdvajanja za akademski sport za pet puta. Kada sam ja došao bilo je to oko 900 tisuća kuna, a sada smo došli na pet milijuna kuna.

Imamo jednu izuzetno kvalitetnu ekipu u akademskom sportskom savezu i sama činjenica da smo dobili organizaciju Europskih sveučilišnih sportskih igara govori da se dobro radi. Međutim, naš cilj je osim poticanja studenata da se što više bave sportom, osigurati i da nastava tjelesnog ogoja bude kvalitetnije organizirana jer mislimo da će to omogućiti mladima da bolje studiraju i žive kvalitetnije.

Tako će biti zdravi, spriječit će bolesti srca i živjet će kvalitetnije. Mislim da je akademski sport je jedan od najbitnijih poteza koje svaka Vlada mora osigurati u cilju dobrobiti cijele države.”

Sigurno je da je Regionalna košarkaška liga veliki korak prema naprijed, kako na sportskom području tako i na području jačanja odnosa mladih iz cijele regije te će sigurno izvući samo najpozitivnije. Danas se u Novom Sadu nastavlja drugo kolo lige, a o rezultatima ćete biti obavijepteni tijekom dana.

Foto: Sportindeks

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …