Jovanović će sutra razgovarati sa studentima, ali ništa od smanjenja cijena obroka u menzama!

cec1d3d8-1d6c-4036-a86e-1cbd85c83016

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Rijeci novinarima rekao da će sutra razgovarati s predstavnicima studenata i studentskih centara o novom pravilniku o studentskoj prehrani, ali cijene studentskih obroka neće biti predmet razgovora. Jovanović je kazao da će se razgovarati o poboljšanju sadržaja pravilnika i naglasio da je pravilnik donesen nakon dugotrajnog i iscrpnog rada., piše index.hr.

Cijene prehrane studenata ostat će iste, odnosno povećane u odnosu na dosadašnje, istaknuo je ministar. Rekao je da se cijene nisu mijenjale 15 godina te da je time doveden u pitanje nastavak rada studentskih centara zbog ekonomske neodrživosti. Da su cijene ostale iste, dodao je, neki studentski centri možda bi morali prekinuti svoje djelovanje.

“Cijene studentske prehrane nisu se mijenjale 15 godina i zbog toga je dovedeno u pitanje uopće poslovanje studentskog centra. Da ovo nismo učinili moglo se dogoditi da studentski centri prestanu raditi. Ovakva cijena je ekonomski utemeljena i šest i pol kuna za kompletan meni neće ugroziti ničiji standard”, rekao je Jovanović i naglasio da je pravilnik donesen nakon dugotrajnog rada: “Dakle, nije isisan iz prsta, nije donijet preko noći i nije donijet u tajnosti. Donijet je nakon jednogodišnje pripreme i predstavlja osjetnu kvaliteta u unapređenju studentske prehrane i studentskog standarda u cjelini”.

Studenti nezadovoljni novim pravilnikom o studentskoj prehrani za danas su najavili prosvjed u studentskim menzama tako da uzimaju samo kolače umjesto cijelog studentskog menija.

Ministar Jovanović danas je boravio u Rijeci na skupu “Karijera poslije sportske karijere” koji se održava u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …