JobFair 13. i 14. ožujka na FER-u!

Ove godine uvodimo novitet na Job Fairu u obliku predstavljanja prakticnih studentskih radova u svrhu upoznavnja studenata s mogućnostima šireg obrazovanja i stjecanja prakticnih znanja na FER-u. Pozivamo sve studente s prakticnim, zanimljivim, inovativnim ili zabavnim radovima da pruže kolegama uvid u raznolikost i mogućnosti programa na FER-u iz prve ruke.


Studenti će svoje radove prestavljati na štandovima smještenima u auli fakulteta, zajdeno s tvrtkama sudioncima. Kod prijave prednost imaju radovi s implementiranim prakticnim dijelom, a prijave se vrše putem e-mail ajobfair@kset.org. U prijavi napišite svoja imena i prezimena, kratak opis svoga rada, priložite i slike ako imate, te stavite mentora u cc.

Napomena: broj prijava je ogranicen, pa požurite!

JobFair 2012.

I ove godine Savez studenata FER-a organizira JobFair – sajam poslova koji omogućava studentima tehnickih fakulteta da pobliže upoznaju potencijalne poslodavce, a tvrtkama svoje buduće zaposlenike. Ove će se godine JobFair održati 13. i 14. ožujka 2012. godine na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva.

Ukoliko ste tvrtka u potrazi za izvrsnim studentima, visokoškolovanim magistrima ili mogućim partnerima, JobFair je idealna prilika za promociju Vaše tvrtke u prostorima FER-a te ostvarivanje direktnih kontakata sa budućim zaposlenicima ili suradnicima.

Kao studenti se imate priliku već za vrijeme studija informirati o mogućnostima nakon stjecanja diplome, te nam je cilj prezentirati tri najcešća smjera u koje možete krenuti:

zaposlenje u nekoj od viskotehnoloških tvrtki,

nastavak visokog obrazovanja i izgradnja znanstvene karijere,

pokretanje vlastite tvrtke.

Na štandovima postavljenima u auli Fakulteta studenti mogu iz prve ruke saznati sve što ih zanima o pojedinoj tvrtki – od osnovnih informacija preko mogućnosti zaposlenja do pitanja o napredovanju unutar tvrtke. Istovremeno će se u Sivoj vijećnici održavati 45-minutna predstavljanja poslodavaca, a tijekom cijelog sajma studenti će moći ispuniti životopis i spremiti ga u bazu koja će se naknadno uruciti svim tvrtkama sudionicama.

Osim prezentacija renomiranih domaćih i multinacionalnih tvrtki, i mladi će poduzetnici dobiti priliku pricati o svojim iskustvima nakon (ili prije) završetka fakulteta, a neće se zaobići ni mogućnost daljnjeg obrazovanja nakon stecene titule magistra inženjera.

Podrucje koje JobFair pokriva je tradicionalno ICT, ali i druge visokotehnološke inženjerske grane, poput strojarstva, elektrotehnike i energetike.

Iskustva od proteklih godina svjedoce o nemalom broju studenata koji su putem JobFaira našli studentski ili stalni posao. Sajam nudi reprezentativan pregled tržišta rada u tehnickom sektoru Hrvatske, što može pomoći apsolventima, ali i mlađim studentima da u ovisnosti o tržištu odaberu daljnju profilizaciju studija. Kao što je rekao jedan forumaš prošle godine: “Inace za mlađe generacije, nemojte cekat do zadnje godine faksa da posjetite ovako nesto. Sad kad razmisljam mozda sam neke stvari mogao napraviti drugacije, ali eto vise nemam vremena jer sam uskoro gotov.” Zato dođite 13. i 14. ožujka na FER i osigurajte svoju poslovnu budućnost!

I ove godine kvalitetu i važnost JobFaira prepoznala je Hrvatska gospodarska komora.

Više informacija na jobfair.com.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …