Job Fair 2013 – sajam poslova

0

I ove godine Savez studenata FER-a organizira JobFair – sajam poslova koji omogućava studentima tehničkih fakulteta da pobliže upoznaju potencijalne poslodavce, a tvrtkama svoje buduće zaposlenike. Ove će se godine JobFair održati 15. i 16. svibnja 2013. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Ukoliko ste tvrtka u potrazi za izvrsnim studentima, visokoškolovanim magistrima ili mogućim partnerima, JobFair je idealna prilika za promociju Vaše tvrtke u prostorima FER-a te ostvarivanje direktnih kontakata sa budućim zaposlenicima ili suradnicima.

Kao studenti se imate priliku već za vrijeme studija informirati o mogućnostima nakon stjecanja diplome, te nam je cilj prezentirati tri najčešća smjera u koje možete krenuti:

  • zaposlenje u nekoj od viskotehnoloških tvrtki,
  • nastavak visokog obrazovanja i izgradnja znanstvene karijere,
  • pokretanje vlastite tvrtke.

Na štandovima postavljenima u auli Fakulteta studenti mogu iz prve ruke saznati sve što ih zanima o pojedinoj tvrtki – od osnovnih informacija preko mogućnosti zaposlenja do pitanja o napredovanju unutar tvrtke. Istovremeno će se u Sivoj vijećnici održavati 45-minutna predstavljanja poslodavaca, a tijekom cijelog sajma studenti će moći ispuniti životopis i spremiti ga u bazu koja će se naknadno uručiti svim tvrtkama sudionicama.

Osim prezentacija renomiranih domaćih i multinacionalnih tvrtki, i mladi će poduzetnici dobiti priliku pričati o svojim iskustvima nakon (ili prije) završetka fakulteta, a neće se zaobići ni mogućnost daljnjeg obrazovanja nakon stečene titule magistra inženjera.

Područje koje JobFair pokriva je tradicionalno ICT, ali i druge visokotehnološke inženjerske grane, poput strojarstva, elektrotehnike i energetike.

Iskustva od proteklih godina svjedoče o nemalom broju studenata koji su putem JobFaira našli studentski ili stalni posao. Sajam nudi reprezentativan pregled tržišta rada u tehničkom sektoru Hrvatske, što može pomoći apsolventima, ali i mlađim studentima da u ovisnosti o tržištu odaberu daljnju profilizaciju studija. Kao što je rekao jedan forumaš prošle godine: “Inače za mlađe generacije, nemojte čekat do zadnje godine faksa da posjetite ovako nesto. Sad kad razmisljam mozda sam neke stvari mogao napraviti drugacije, ali eto vise nemam vremena jer sam uskoro gotov.” Zato dođite 15. i 16. svibnja na FER i osigurajte svoju poslovnu budućnost!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …