Iz podruma fakulteta kreće studentska TV

Iz podruma Fakulteta političkih znanosti uskoro će svjetlost dana ugledati gerilski projekt nazvan – Televizija Student. Pripreme su u tijeku. U studiju i redakciji zasad vlada pravi kreativni nered.

Televizija za pametne, otvorene i znatiželjne”, slogan je tog novog neovisnog i nekomercijalnog projekta koji se 6. studenog službeno počinje emitirati i kojim se otvara prostor sadržajima studentske tematike kao svojevrsna alternativa sadržajima komercijalnih medija. Studenti su je godinama čekali. Oboružani dobrom voljom, entuzijazmom i željom za usavršavanjem, uz financijsku potporu matičnog fakulteta, napokon će dobiti priliku svoje radove predstaviti javnosti.

– Program će se emitirati putem IPTV-a, točnije, internetske protokol televizije bez koncesije. Naš tehnološki partner je Iskon TV, koji će omogućiti gledanje Televizije Student na tzv. pametnim telefonima i internetu. U procesu smo stvaranja tima koji će svakodnevno, bez honorara, osmišljavati televizijski sadržaj – izjavio je glavni urednik Igor Mirković, dok je voditeljica projekta profesorica na FPZG-u Tena Perišin.

Za ovaj neplaćeni posao zainteresirano je stotinjak studenata novinarstva. Zasad su osmislili emisije “Akademska četvrt” o životu studenata i “Alter ego” o alternativnim načinima života, a u planu su još i razne debatne emisije, one o ljudskim i manjinskim pravima, o životu poslije fakulteta i slično.

– Na svakoj kavi dobijemo novu ideju i jedva ih čekamo realizirati – uzbuđene su studentice Kristina Očiček i Ivona Hemen. Zasad su u projekt uključeni samo studenti FPZG-a, no planiraju se s vremenom ujediniti s ostalima.

Uspješna radiostanica

– Teško ćemo sve uskladiti s fakultetskim obvezama, ali radujemo se što ćemo napokon stvarati vlastiti program – rekao je student Mislav Šćukanec Rezniček.

Smišljanje tema, odlazak na teren, snimanje, montiranje i uređivanje priloga ovim će studentima uvelike pomoći kad budu tražili “pravi” posao. S obzirom na popularnost Radio Studenta koji se već 16 godina emitira s petog kata fakulteta, novinari se nadaju da će i signali iz njegova podruma imati gledanost i postati televizija svih studenata.

izvor: vecernji.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …