Interaktivna radionica ,,Sat programiranja” na FER-u

620_400_1353244011FER.logo_

U nedjelju, 15. prosinca 2013. godine od 15 do 17 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) u učionicama A101 i A102 održat će se interaktivna radionica Sat programiranja (engl. Hourofcode).

Radionica se održava u sklopu tjedna promicanja računarske znanosti (engl. ComputerScienceEducationWeek), svjetskog projekta podržanog od Marka Zuckerberga, Billa Gatesa, tvoraca popularne aplikacije AngryBirds, ZombyaPlantsate mnogih slavnih osoba poput Shakire, Will.i.ama, AshtonaKutchera iBarackaObame.

Program za popularizaciju znanosti FER-a „ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu“ u suradnji s najvećom strukovnom organizacijom inženjera IEEE te studentskom udrugom eSTUDENT prepoznali su važnost uključivanja u ovaj svjetski i hvale vrijedan projekt.

Sve zainteresirane pozivamo na radionice koje su prilagođene različitim uzrastima (6-106 godina) kako bi se osobno okušali u vještini programiranja te proširili svoje vidike o mogućnostima koje to znanje nudi. Sudionici će naučiti osnove računarske znanosti, koncepte koji se koriste svuda oko nas od aplikacija za pokretne uređaje bankarskih sustava do upravljanja istraživačkim vozilima na Marsu. Uz pomoć iskusnih programera, koji će asistirati tijekom radionice, svi sudionici će izvršiti barem jedan od mnogih ponuđenih zadataka. Prema predznanju i željama polaznici će u Javi, Phytonu, Blocklyu ili nekom drugom programskom jeziku/razvojnom okružjuizraditi animaciju, elektroničku Božićnu čestitku, igruza iPhone, dvodimenzionalni lik pretvoriti u 3D tijelo, riješiti slagalicu i sl. Svaki će sudionik raditi na zasebnom računalu prateći video materijale dostupne na stranicama projekta uz odgovarajuće bilješke.

Do sada se u projekt uključilo 9 milijuna sudionika koji su zajedničkim snagama napisali preko 500milijuna linija koda. Uz veliku potporu ne samo slavnih osoba, globalnih korporacija, svijetskih vođa već i profesora, roditelja i učenika širimo ideju kako bi računalna znanost postala  dostupna svakom učeniku/studentu u 21. stoljeću. Više informacija o samom projektu možete pronaći na http://csedweek.org/.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti na e-mail suza@fer.hr i pritom navesti ime iprezime, dob te razinu predznanja.

Vrijeme je da otkrijete jedan novi svijet,stoga započnimo danas s barem jednim satom kodiranja!

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …