HZZO: Redovni studenti više ne moraju nositi potvrde o školovanju

hzzo

Sukladno sporazumu s eMaticom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) preuzeo je putem web servisa podatke o redovnim učenicima i studentima koji su upisani u akademsku godinu 2014/2015., priopćio je u ponedjeljak HZZO.

Na temelju dostavljenih podataka HZZO će provesti prijavu za sve osobe kod kojih se može utvrditi status u obveznom zdravstvenom osiguranju po osnovi redovnog školovanja i studiranja, što će smanjiti gužve na lokacijama jer redovni studenti još uvijek osobno dolaze regulirati svoj status, prenosi Hina.

Podaci o osobama koje su osigurane po nekim drugim osnovama poslat će se regionalnim uredima i područnim službama HZZO-a koji će potom pozvati osiguranike i obavijestiti ih po kojoj osnovi mogu steći status u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Svi koji žele mogu provjeriti svoj status na web stranici www.hzzo.hr ili osobnim dolaskom na neku od lokacija HZZO-a. Ako redovni učenici i studenti smatraju da im status u obveznom zdravstveno osiguranju nije valjano utvrđen, mogu s potvrdom o redovnom školovanju ili studiranju i potvrdom o prebivalištu doći na neku od lokacija HZZO-a i regulirati svoj status.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …