Hrvatski studentski zbor se izborio za veća prava studenata

1460208_572250292846048_518338627_n

Danas je održan sastanak Hrvatskog studentskog zbora s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Uzrok ovom sastanku su nedavna povećanja cijena prehrane te udar na studentski standard. Izvještaj Hrvatskog studentskog zbora glasi:

Sastanak je uspješno završen, dogovoren je dvotjedni obračun razine prava kako bi studenti lakše mogli planirati potrošnju, osim toga sedam najkonzumiranijih jela po izboru iz studentske ankete koja su novim pravilnikom bila subvencionirana sa 50% će biti vraćena na subvenciju 71,24%, kao i pet najkonzumiranijih artikala koji se studentima nude za doručak.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta je također obećalo izdvojiti više sredstava za stipendije u narednoj akademskoj godini kako bi se studentima više direktno pomoglo.

Nastavljamo s borbom za besplatno obvezno zdravstveno osiguranje za SVE redovite studente bez obzira na godine i oštro osuđujemo odluku Ministarstva zdravlja kojom godine mirovanja studija NISU uključene u period od osam godina tokom kojih studenti mogu biti osnovani preko visokoškolske institucije na kojoj se školuju.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …