FOTO: Nezaboravno AIESEC iskustvo – Sandra u Indiji

45265_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_sandra_u_indiji_4_800_753_85_c1

AIESEC mladima nudi mogućnost da izaberu savršenu praksu za sebe u nekoj od 124 zemlje u kojoj ova studentska organizacija postoji. Odlazak na praksu prilika je za ugrabiti vlastito nezaboravno iskustvo, koje može trajati od minimalno 42 dana do maksimalno 18 mjeseci.

Studenti na AIESEC praksama stječu iskustvo rada na projektima, upoznaju nove kulture i studente iz drugih zemalja, razvijaju nova znanja i vještine i super se zabavljaju. Najvažnije je to da, inspirirani naučenim i viđenim, znanja i vještine nose sa sobom i dijele u svojim sredinama.

Praktikantica Sandra odlučila se svoje nezaboravno iskustvo ugrabiti u Indiji.

Otputovala je u višemilijunski grad Jaipur u Rajasthanu kako bi sa još 26 drugih praktikanata, koji su uz pomoć AIESEC-a došli na praksu iz raznih dijelova svijeta, radila na projektu vezanom za prava žena i djece, zdravstvenih i higijenskih navika te zaštite okoliša.

45265_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_sandra_u_indiji_6_800_533_85_c1

45265_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_sandra_u_indiji_10_800_1200_85_c1    45265_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_sandra_u_indiji_5_800_1200_85_c1

Iako u početku pomalo prestrašena, Sandra je ipak uspjela nagovoriti roditelje da joj dozvole odlazak u Indiju. Čak šest tjedana provela je daleko od obitelji i prijatelja, ali doživjela je jedno nezaboravno iskustvo, o kojem uvijek rado govori.

Kulturne razlike između indijskog i našeg društva su poprilično velike, no ne i nepremostive. Osim toga, život sa 26 ljudi različitih kultura predstavljao je izazov, kako za Sandru, tako i za ostale praktikante. Svi su naučili ponešto o načinu života i kulturi jedni od drugih, a zajedno su učili o kulturi Indije.

45265_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_sandra_u_indiji_7_800_533_85_c1

Velik dio vremena su, naravno, proveli volontirajući u selima, gdje su prikupljali informacije o seljanima, podučavali ih osnovama osobne higijene, ili bi bili na predavanjima i seminarima. Slobodno vrijeme provodili su družeći se, zabavljajući, posjećujući okolne gradove i poznate indijske građevine poput Taj Mahala, Lotus hrama, muzeja Indire i Mahatme Gandhi te učili kako se zapravo živi u Indiji.

45265_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_sandra_u_indiji_8_800_600_85_c1

Na samom završetku posjeta Indiji, Sandri i ostalim praktikantima organizirano je svečano dodjeljivanje certifikata, a zatim i oproštajna zabava. Sandra je pokazala da je za jedno divno iskustvo potrebno samo malo aktiviranja i hrabrosti.

Ukoliko ste zainteresirani za odlazak na volontersku praksu u nekoj od zemalja koje ste oduvijek željeli posjetiti, studentska organizacija AIESEC vam nudi tu priliku. Odvažite se, poput Sandre, na takvo nešto i omogućite si da doživite nešto što ćete zasigurno pamtiti još godinama. 

pogled.ba

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …