FOI dobitnik Državne nagrade za volonterstvo u 2013.

foi

Odlukom Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu izabran je za dobitnika Državne nagrade za volonterstvo u 2013. u kategoriji pravne osobe – organizatora volontiranja.

Priznanje će biti uručeno dekanu prof. dr. sc. Vjeranu Strahonji na Svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva na Međunarodni dan volontera – 5. prosinca 2013. – u prostorijama Vlade Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, s početkom u 13 sati.

Odluku je donio Nacionalni odbor za razvoj volonterstva na osnovu javnog natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih. Predlagatelj je gradonačelnik Grada Varaždina, gospodin Goran Habuš, a podršku i pisma preporuke uputili su brojni suradnici Fakulteta na volonterskim projektima u zemlji i inozemstvu:

– Varaždinska županija;

– Buckinghamshire New University, Institute for Diversity, Research, Inclusivity, -Communities and Society IDRICS, Buckinghamshire, UK;

-University of Central Florida, Ronald E. McNair & RAMP Post-Baccalaureate -Achievement Programs, Orlando, Forida, SAD;

– YMCA of Greater Toronto, Kanada;

– University of Cincinnati, Clermont College, Ohio, SAD;

– Općina Petrijanec;

– Hrvatski paraolimpijski odbor;

– Atletski klub Sloboda;

– Osnovna škole Petrijanec.

Državna nagrada za volontiranje dobivena je na temelju volonterskih projekata u 2013. godini, u kojima je sudjelovalo 68 volontera, koji su ostvarili 849 volonterskih sati. Volonterske aktivnosti su organizirane u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-a u osnivanju, koji vodi prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić, a koordinatorica je doc. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš.

Volonterski projekti su rezultat timskog rada mnogih volontera, svih zaposlenika, studenata i građana, uz veliku potporu Uprave Fakulteta. Protekle akademske godine Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu dobio je i međunarodnu akreditaciju Europske volonterske službe EVS.

U nastavku su neki od najznačajnijih projekata u 2013. godini:

1. Inter-Community learning – University/school/community learning partnership – university students supporting children at risk of educational ‘failure’ through targeted learning support) tijekom čitave akademske godine (1.10.2012.-15.6.2013.)

– Aktivnosti: potpora u učenju engleskog i njemačkog jezika učenicima OŠ Petrijanec, u suradnji s partnerima iz UK i Varaždinskom županijom

2. Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu (organizator AK Sloboda i Hrvatski atletski savez)(9.3.2013.)

– Aktivnosti: pomoć organizatorima u administrativnim poslovima, registraciji sportaša

3. Državno prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom,  organizatori su Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, Hrvatski Paraolimpijski odbor, Atletski klub Sloboda  (11.5.2013.)

– Aktivnosti: potpora u mobilnosti sportašima s invaliditetom, organizacijski i administrativni poslovi

4.  Međunarodni atletski miting CRO-OPEN, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, Hrvatskog Paraolimpijskog odbora i Atletskog kluba Sloboda, sudjelovao je 100-tinjak natjecatelja iz 9 zemalja   (25. i 26.5.2013.)

            – Aktivnosti: organizacijski i administrativni poslovi

5. Državno juniorsko prvenstvo u Atletici, Atletski klub Sloboda (29.-30.6.2013.

–          Aktivnosti: poslovi koordinacije i organizacije

6. Volontiranje u domu za starije i nemoćne Varaždin u organizaciji Studentskog zbora (Uskršnji blagdani  2013)

– Aktivnosti: potpora u socijalnim aktivnostima osobama treće životne dobi, socijalna osjetljivost i druženje

7. Sajam volontiranja, organizator:  University of Central Florida, Orlando, FL, SAD (ožujak 2013.)

 – Aktivnosti: pripremanje hrane za beskućnike

8Paraolimpijski školski dan – Organizator: Hrvatski paraolimpijski odbor (lipanj 2013)

            – Aktivnosti: sportske aktivnosti s ciljem osvještavanja važnosti sporta za osobe s invaliditetom.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …