Fakultetske diplome s najvećom zaradom

Nema do inženjerskih smjerova i matematike, sudeći prema listi najisplativijih diploma u poslovnom svijetu za ovu godinu, a tako je bilo i posljednjih nekoliko sezona. Pažljivo izaberite ako još uvijek imate šansu za posjedovanje indeksa.

 Želite li zarađivati daleko iznad prosjeka, zapitajte se što vam znace diferencijalne jednadžbe, vektori i funkcije jer većina istraživanja u inozemstvu pokazuje da najbolje plaćena zanimanja ukljucuju matematiku. Zapravo prema novoj ljestvici PayScale, svih dvadeset najplaćenijih imaju veze s matematikom.

Više od sto tisuća dolara godišnje donose radne knjižice u naftnom, kemijskom i zracnom inženjerstvu te fizici. Inženjeri za naftu zarađivali su u prosjeku 155 tisuća dolara što znaci oko sedamdeset tisuća kuna mjesecne plaće dok su fizicari kao „najlošiji“ u prvim redovima mjesecno dobivali 47 tisuća kuna.

Oni Amerikanci koji su svoje mjesto pod suncem pronašli u vrhu primijenjene matematike, IT-a, nuklearnog inženjerstva, biomedicine, ekonomije, mehanike, statistike, industrijskog inženjerstva i urbanizma također se mogu smatrati sretnicima jer godišnje ostvaruju prihode koji prelaze devedeset tisuća dolara.

Autorica navodi kako bi ova lista trebala poslužiti kao alarm za sve roditelje koji misle kako će njihovoj djeci najbolje doći diploma iz poduzetništva ( u našim krajevima ekonomije) jer, sudeći prema listi, lingvistika, biologija, modni dizajn, književnost, urbanizam, znanost o hrani i filozofija donose više novca, barem americkim studentima.


izvor: educentar.net

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …