DriveINkino Zagreb – američka tradicija već treću godinu zaredom i u Hrvatskoj!

driveinkino

Hrvatska studentska asocijacija, neprofitna i apolitična udruga sa sjedištem na Ekonomskom fakultetu, ovoga travnja ponovno organizira atraktivan projekt osmišljen i pokrenut prošle godine – Drive-in kino!

Ono što smo u Hrvatskoj nekada mogli vidjeti samo u filmovima, ove godine ćemo ponovno moći iskusiti i biti dio priče koja potječe iz SAD-a 50-ih godina. Gledanje filmova ispod zvjezdanog neba u udobnosti vlastitog automobila svakako je scenarij privlačan mnogim građanima, što potvrđuje prošlogodišnji uspjeh ovoga projekta. Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 m, a auditivni doživljaj priče omogućava projekcija zvuka putem FM frekvencija na radio prijemnicima unutar automobila.

Projekt uvelike doprinosi kulturno-zabavnoj ponudi grada Zagreba, što je i njegov glavni cilj, a upravo je zato ulaz za sve posjetitelje besplatan. Isto tako, projektu su se pridružili i standup komičari zagrebačkog „Studija smijeha“ koji svojim nastupima prije filmskih projekcija publiku nasmijavaju do suza te tako atmosferu gledanja filmova na potpuno novi način čine još vedrijom i opuštenijom! Svakako, gledanje filmova teško je zamislivo bez kokica i gaziranih pića, pa se u ponudi u sklopu projekta na poligonu „Kockica“ može naći i širok spektar hrane, pića, grickalica i slastica.

Organizator projekta, Hrvatska studentska asocijacija (HSA), neprofitna je i apolitična studentska udruga, osnovana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1992. godine. Idejno osnovana kao udruga koja predstavlja studente i pomaže im u ostvarivanju njihovih prava, s vremenom se razvila u udrugu koja svojim kreativnim potencijalima i uspješno realiziranim idejama nadopunjuje studentski život svakog studenta dajući mu priliku da iskusi “više od studiranja.“ Udruga se dijeli na šest timova: Financije, Ljudski potencijali, Stručno usavršavanje, Kultura, zabava i sport, Međunarodna suradnja te Odnosi s javnošću.

1978730_288097991365418_7042952166295428556_n

Projekcije će se održavati drugi i treći vikend (subota/nedjelja) u travnju 2015. godine, a tijekom održavanja projekta prikazat će se ukupno četiri filma (jedan film dnevno). Mjesto održavanja, kao i prošle godine, parkiralište i poligon „Kockica” na zagrebačkom Cvjetnom naselju. Prije samog održavanja eventa također organizacijski tim je organizirao guerilla promociju koja će se održati na dvije lokacije 28. ožujka 2015. (subota).

Glavno mjesto odvijanja promocije nalazi se na zagrebačkom Cvjetnog trgu poznat po svojoj subotnjoj „špici“ ovaj put će se pretvoriti u malo „DriveINkino Zagreb“ kako bi najavili projekt i javnosti približili koncept drive-in kina. Kako bismo što bolje dočarali ideju projekta u promociji će sudjelovati muzej automobila Ferdinand Budicki, filmsko platno i kostimirani organizatori u stilu 40-ih. Također, promocija će se odvijati pored Zagrebačkog glavnog kolodvora odnosno na ulazu u Importanne centar gdje će se prolaznicima prezentirati projekt pomoću šarenih papirnatih autića, postavljenih između rukohvata pokretnih stuba Centra, koji će na originalan način dočarati drive-in kino.

DATUMI održavanja: 11., 12., 18. i 19. Travnja
MJESTO održavanja: poligon Kockica na Cvjetnom naselju

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …