Dani inžinjera: 6. – 9. ožujka na FERu i Građevini

Udruga studenata tehnoloških fakulteta BEST Zagreb organizira EBEC Zagreb – Dane inženjera, koji će se održati od 6. do 9. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva te na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.


Projekt će studentima Sveucilišta u Zagrebu omogućiti bolju konkurentnost na tržištu rada kroz upoznavanje tvrtki, primjenu inženjerskih znanja i vještina sudjelovanjem na natjecanjima, te stjecanje novih iskustava kroz znanstveno popularna predavanja i treninge. Primarni cilj događaja je cvršće povezivanje Sveucilišta, tvrtki i studenata.

EBEC Zagreb – Dani inženjera je prva od tri razine EBEC-a (European BEST Engineering Competition), a ovaj projekt posebnim cini to što ga organiziraju studenti za studente! Prvi dan EBEC Zagreb – Dana inženjera održat će se Company Day, manifestacija na kojoj će se okupiti tvrtke, predstaviti studentima putem štandova i prezentacija i tako im dati priliku da boje upoznaju podrucje njihovog rada i djelovanja, te ostvare kontakt i potaknu ih na buduću suradnju, s naglaskom na zapošljavanje u struci. Na Company Day-u predstavit će se tvrtke kao što su Microsoft, Alstom Hrvatska, Systec Automation, te Siemens i VIP. Osim predstavljanja tvrtki, studenti će moći slušati predavanja vrhunskih predavaca s temom iz podrucja najnovijih tehnoloških dostignuća, i radionicama na kojima će se moći savladati vještine potrebne u svakodnevnom studentskom životu, kao što su pisanje životopisa, motivacija, prezentacije, vođenje projekata i timski rad.

Natjecanje će se održati treći i cetvrti dan u kategorijama:

Case Study – studija slucaja u kojemu se pred timove stavlja realan ili imaginaran problem iz podrucja tehnologije ili menadžmenta te se nakon višesatnog timskog rada prezentiraju i uspoređuju rješenja problema te iznose nacini i metode rada u rješavanja konkretnog slucaja. Ove godine studenti će imati priliku pokazati svoje vještine na cak 2 Case Studyja. Jedan u organizaciji Siemensa, a drugi VIPa.

Team Design – kategorija u kojoj studenti koristeći svoje znanje i kreativnost imaju zadatak konstruirati napravu koja će moći samostalno u zadanom periodu izvršiti unaprijed zadanu radnju. Pobjednicki timovi iz obje kategorije predstavljat će Sveucilište u Zagrebu na regionalnom natjecanju koje će se održati u Grazu. U regiji Central natjecemo se s timovima iz Austrije, Slovacke, Češke, Mađarske te Slovenije. Završna razina natjecanja, EBEC 2012, održat će se od 1. do 8. kolovoza 2012. u Zagrebu.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 90 sveucilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova ukljucivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su strucni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i strucna natjecanja.

Detaljnije informacije o prijavama i rasporedu možete pronaći na www.best.hr/dani-inzenjera.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …