Danas predavanje dr. Lennoxa na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Dr-John-Lennox-Lecture-060-A-08-19-2011-by-Mike-Bay-A-Sig

Tema “Je li znanost pokopala Boga?” zvučan je nalov predavanja dr. Johna Lennoxa, koje će se danas održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 18.30 u kultnoj će dvorani VII, udruga STEP i Odsjek za povijest FF-a ugostiti ovoga renomiranoga znanstvenika.

Dr. Lennox je profesor matematike i filozofije znanosti na oxfordskom sveučilištu Green Tempton College. Autor je brojnih knjiga o odnosu vjere i znanosti, pouzdanosti Svetoga Pisma te kritike, kako ga on zove, novoga ateizma. Također, zastupa nužnost nazočnosti kršćanske vjere u svim sferama privatnoga i javnoga.

Dugo vremena vodio je dvije odvojene karijere, kao propovjednik, i kao znanstvenik, no pojavom novoga ateizma odlučio je spojiti ove dvije karijere i poztao jednim od poznatijih apologeta. Uključio se u debate, sa Richardom Dawkinsom, Christopherom Hitchensom i Peterom Singerom, koje su imale dealekosežan odjek i postale opće mjesto suvremenih debata.

Sve je to prepoznalo i stručno vijeće Filozofskog Fakulteta u Zagrebu, te je akreditiralo Lennoxovo predavanje u svoj akademski program. Predavanje će, kako je najavio autor, imati dvojak karakter, kako onaj evangelizacijski, prema skeptičnim studentima, tako i onaj apologetski, s ciljem pružiti dokaze intelektualne branjivosti kršćanske vjere u kontekstu javnosti i akademske zajednice.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …