Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, subota , 10. ožujka 2012.

Sve što vas zanima o studiranju medicine u Zagrebu na jednom mjestu:
Anatomija – je li zaista toliko teška?
Histologija – kako izgledamo pod mikroskopom?
Fiziologija-kako naše tijelo funkcionira…?


Medicinski fakultet vas poziva na Dan otvorenih vrata u subotu, 10.ožujka 2012., Šalata 3, od 10,00 do 15,00 sati . Ovo je jedinstvena prilika da iskusite kako je studirati medicinu u Zagrebu i odlucite je li ova plemenita profesija možda ono što biste željeli.

Ovom će prilikom svi srednjoškolci, ali i ostali zainteresirani moći vidjeti što se to krije u zgradi anatomije, kako naši organi izgledaju pod mikroskopom ili kako žive laboratorijski štakori. Svatko će se također moći upoznati s raznim zanimljivostima ljudskog mozga. Uz sve to predstavit će vam se i studentske udruge koje su dio studentskog života i služe kao mjesta zabave, ucenja i izvannastavnih aktivnosti.

Studiranje medicine može se shvatiti kao cjeloživotni projekt. To nikako ne znaci da studenti nemaju vremena ili volje za ništa osim medicine, ali ako se odlucite za ovu struku ona će vas u stopu pratiti u svim aspektima vašeg života. Lijecenje i pomaganje ljudima onda kada im je to najpotrebnije poziv je koji zahtjeva velik angažman, ali osjećaj zadovoljstva koji to izaziva još je veća nagrada.

Medicinski fakultet u Zagrebu ukupno pohađa nešto više od 1800 studenata raspoređenih na njegovih šest godina. Svake godine upisuje se 300 novih studenata. Prve tri godine su većinom pretklinicke i nastava se glavnim dijelom odvija na Šalati. Nakon izucavanja teoretske i znanstvene strane profesije fokus se usmjerava prema klinickim predmetima i nastava se održava u klinikama Fakulteta. Za eticki i javnozdravstveni dio obrazovanja brine se Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar.

Dođite i uz zajednicku pomoć studenata i nastavnika potražite odgovore na pitanja koja vas zanimaju. Čekamo vas!

PROGRAM:

10:00 – 10:15 okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3
10:15 – 12:00 obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelja
12:00 – 12:45 predstavljanje Medicinskog fakulteta
– prof. dr. sc. Davor Milicić, dekan Medicinskog fakulteta
– prof. dr. sc. Sven Seiwerth, prodekan za nastavu
12:45 – 13:00 okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3
13:00 – 15:00 obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelja

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …