Check-in: Odlična posjećenost na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

NSB

U NSB-u je danas održan deveti po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja. Ekipa esava.info je posjetila Sajam u popodnevnim satima gdje smo zatekli veliki broj zainteresiranih mladih. U odnosu na prošlu godinu povećao se broj posjetitelja, ali i izlagača.

Na Sajmu je ove godine izlagalo više od 60 uglednih institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike i Azije (ukupno iz 12 različitih zemalja). Institucije koje izlažu na Sajmu uključuju hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva, strane kulturne centre, tvrtke, zaklade i udruge.

ljudi

Ovogodišnji glavni govornik Sajma bio je prof. dr. Michael Cottrell (University of Saskatchewan, Kanada). Dr. Cottrell koji je govorio na temu „Internacionalizacija: prilike i izazovi“. U svom je govoru, dr. Cottrell prikazao nekoliko nedavnih primjera internacionalizacije kanadskih sveučilišta, te se osvrnuo na dobrobiti ovih inicijativa po kvalitetu nastave za studente i istraživanja za nastavnike, izazove vezane uz mobilnost studenata i nastavnika, utjecaj nacionalnih kvalifikacijskih sustava na internacionalizaciju visokog obrazovanja te mogućnosti za veću suradnju između sveučilišta u Kanadi i Europskoj uniji, među kojima su i hrvatska visoka učilišta.

predavanje

Na Sajmu je održan i panel rasprava s uglednim hrvatskim alumnijima kanadskih sveučilišta. Predsjednici uprava Hrvatskog telekoma d.d. i Cemexa d.d., Ivica Mudrinić Trpimir Renić, te predsjednik Kanadsko-hrvatske poslovne mreže (CCBN) Josip Bašić, govorili su o vlastitom iskustvu studiranja i rada u Kanadi te u kojoj mjeri je to utjecalo na razvoj njihovih poslovnih karijera.

standovi

Više od 265 000 međunarodnih studenata u 2012. godini odabralo je Kanadu kao destinaciju koja nudi prvoklasno obrazovanje, pristup mogućnostima za ostvarivanje karijere na svjetskoj razini te uzbudljivo međunarodno iskustvo. Upravo je to bio jedan od povoda da ovogodišnji zemlja partner bude Kanada koja se prezentirala u jako dobrom svjetlu.

prati me

Zasigurno nitko od posjetitelja nije ostao razočaran. Nude se brojne prigode za studiranje u inozemstvu. Možete li se vi zamisliti negdje vani? Ukoliko da, informirajte se na stranicama stipendije.info ili posjetite Sajam iduće godine.

www.esava.info
foto: Ana Juričević/esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …