Case study competition 2011

Case study competition (CSC) projekt je tima studentske udruge eSTUDENT koja djeluje na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike i racunarstva te Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Projekt je zapoceo prije sedam godina, no do prošle godine provodio se u znatno manjem obimu, s manjim brojem poduzeća sudionika i manjim brojem studenata koji su se natjecali jer su prijave bile ogranicene na Ekonomski fakultet u Zagrebu. Ove godine clanovi udruge su odlucili otići još jedan korak dalje ka ostvarenju krajnjeg cilja njihovog projekta te u njemu mogu sudjelovati svi studenti Zagrebackog sveucilišta, a pozvani su i kolege sa Splitskoga sveucilište. 


caseUdruga eSTUDENT organizacijom ovog projekta daje priliku svojim kolegama da se povežu sa najboljim poduzećima iz razlicitih sektora djelatnosti kao potencijalnim poslodavcima te pri tom osvoje i bogate nagrade iz fonda nagrada vrijednog 210.000 kuna. Kroz rješavanje poslovnih slucajeva poduzeća sudionika studenti dobivaju jedinstvenu priliku spojiti do sad stecena znanja s prakticnim radom u kojem razvijaju komunikacijske vještine i analiticke sposobnosti, te se suocavaju sa svakidašnjim problemima i izazovima poslovanja u visokokonkurentnom globalnom okruženju. 

U ovogodišnjem projektu studenti će imati priliku rješavati poslovne slucajeve renomiranih hrvatska poduzeća: Agrokor, Ericsson Nikola Tesla, Holcim, INA, Koncar, Nestle, Nova tv, Pliva, Splitska banka, Technomax, Zagrebacka banka, Zagrebacka pivovara, 24 sata. Te kompanije žele doprijeti do mladih proaktivnih intelektualaca sa svježim idejama koji će im ponuditi inovativna rješenja problema koje im oni postave. Postavljeni poslovni slucajevi prikazi su stvarnih situacija, odnosno slijeda događaja s kojim se poduzeće susrelo ili s kojim ocekuje da će se susresti u bliskoj budućnosti. Kao što je to vidljivo iz popisa kompanija, one pripadaju raznim gospodarskim granama te se od studenata traže rješenja koja pripadaju podrucjima marketinga, menadžmenta ljudskih potencijala, financija, farmaceutike, građevine, arhitekture, elektrotehnike te racunarstva.

Svi studenti koji se žele prijaviti za natjecanje to mogu uciniti on-line na stranicama eSTUDENTA (www.estudent.hr) ili se prijaviti u razdoblju promocije na razlicitim fakultetima sveucilišta u Zagrebu (28.2. – 4. 3.) i velike promocije na ekonomskom fakultetu od 7. do 13. 3. Tada uz prijavu mogu postaviti pitanja vezana uz slucajeve strucnjacima iz svih nabrojenih poduzeća koji će im biti dostupni na štandovima unutar fakulteta te imaju priliku prisustvovati njihovim prezentacijama rada poduzeća i slucaja koji je potrebno riješiti. Kako bi se potaknuo timski rad koji je od velike važnosti studenti u svojim prijavama za sudjelovanje moraju oformiti tim s dvoje do cetvero studenata dodiplomskog i diplomskog studija razvijajući tako i sposobnosti funkcioniranja i rješavanja konflikata unutar tima. U iznalaženju rješenja studenti mogu zatražiti pomoć profesora mentora s fakulteta te kontaktirati strucnjake iz kompanija. U roku od mjesec dana od završetka prijavnog procesa gotova rješenja moraju biti predana te se potom anonimno prosljeđuju poduzećima koja među njima odabiru nekoliko najboljih finalista te ih pozivaju na prezentaciju njihovih radova pred strucnom komisijom. Na osnovu prezentiranog svako poduzeće donosi odluku o poretku tri najbolja rješenja kojima dodjeljuje nagrade na svecanoj završnoj ceremoniji koja će se održati krajem svibnja na Ekonomskom fakultetu. 

Prva nagrada za svaki poslovni slucaj iznosi 10.000 kuna, a druga i treća nagrada iznose 3000 kuna, odnosno 2000 kuna ili pak praksu ili edukaciju u toj protuvrijednosti. Kako bi pokazali da se rad i trud isplati cak i onima koji nisu osvojili nagrade, bit će dodijeljeni certifikati za sudjelovanje ako ispune uvjete predavanja rješenja na vrijeme te će to iskustvo moći priložiti uz svoj CV i pokazati da su spremni na rad te željni znanja i iskustva koje izlazi izvan okvira njihovih obaveza.

www.poslovni.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …