Božićni koncert “Želim život” u organizaciji Zaklade Ana Rukavina

Na Trgu bana Josipa Jelacića, u petak 16. prosinca, slavit će se život! Šestim po redu koncertom „Želim život“, Zaklada Ana Rukavina još jednom će se zahvaliti svim građanima koji su nesebicnim donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života.

 

Sada već tradicionalni koncert okupit će poznata imena domaće estrade: Boris Novković, Dražen Zecić, E.T., Feminem, Goran Karan, Halid Bešlić, Iva Herceg, Ivana i Marija Husar, Jasmin Stavros, Jole, Klapa Intrade, Luka Nižetić, Maja Šuput, Massimo, Miroslav Škoro, Novi fosili i Prljavo kazalište te priuštiti građanima nezaboravnu besplatnu glazbenu noć uz izravan prijenos na Novoj TV. U cilju prikupljanja sredstava za daljnju tipizaciju krvi koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar krvotvornih maticnih stanica bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih donatora krvotvornih maticnih stanica, tijekom koncerta bit će aktivan call centar u kojemu će ugledna lica iz hrvatskog javnog života prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade i Banke krvi iz pupkovine.

Djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada je spašeno 13 života, a svi građani između 18 i 40 godina starosti koji se žele upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih maticnih stanica moći će to uciniti također u petak, 16. prosinca, od 13 do 16 sati u šatoru na Trgu i to ispunivši pristupnicu i davanjem uzorka krvi za HLA tipizaciju. U ulozi donora, ali i prodavaca promotivnih materijala Zaklade naći će se lica Nove TV te brojni prijatelji Zaklade poput Boris Banovića, Mirne Maras, Ivane Tomić, Jurice Radovića, Dorijana Elezovića, Šime Sušića, Viktorije Novosel, Ivane Šutej, Ivice Prtenjace, Roberta Zubera i Sanje Mikleušević.

Svi građani, do 24. prosinca, pozivom na humanitarni telefon 060 9000, mogu donirati 5,00 kn (+ PDV ukupno 6,15 kn) i na taj nacin pomoći u spašavanju ljudskih života. – sva sredstva prikupljena putem humanitarnog telefona utrošiti će se za HLA tipizaciju donatora.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …