Bežičnom mrežom pokrivene otvorene površine Kampusa Borongaj

RTEmagicC_Kampus_-_pokrivenost_mreze_01.2014..png

Od početka godine svi studenti, nastavnici i zaposlenici u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj Internetu putem bežične mreže eduroam mogu pristupiti i na vanjskim površinama. Pristup je omogućen korisničkim računom u sustavu AAI@EduHr.

Foto: Pokrivenost vanjskih površina kampusa Borongaj WiFi mrežom

Svi koji su prethodno pristupali bežičnoj mreži eduroam ne trebaju posebno podešavati računala i druge uređaje. Internetu će i na vanjskim površinama nastaviti pristupati putem bežične mreže eduroam.

Za nove korisnike, odnosno korisnike koji nisu prethodno podesili uređaje za spajanje na mrežu eduroam, omogućen je pristup mreži UNIZG-SETUP. Mreža UNIZG-SETUP služi za pristup isključivo stranici eduroam Installer (http://installer.eduroam.hr) koja služi za podešavanje uređaja za pristup mreži eduroam, bilo da se korisnik spaja na mrežu na području matične ustanove, ili na području pokrivenom bežičnom mrežom eduroam izvan matične ustanove.

Pokrivanje vanjskih površina Kampusa bežičnom mrežom ostvarilo se projektom Sveučilišnog računskog centra Srca u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu. Projekt je bio nadogradnja usluge UNIZG-WLAN, usluge Srca koja ustanovama korisnicama pruža podršku pri postavljanju i održavanju bežične mreže eduroam.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …