Bez ruku, bez nogu, a završili fakultete i motiviraju svijet!

Studirali su, diplomirali, a danas vode svoje tvrtke i neprofitne udruge. Ovo će vas motivirati na sve: uspješni ljudi koji nemaju ni ruke ni noge.

Nick Vujicić mogao je biti rođen u Srbiji da njegovi roditelji nisu trbuhom za kruhom otišli do Australije. Svećenicka obitelj šokirala se kad je njihovo prvo dijete rođeno bez ruku i nogu, tek s malim stopalom na lijevoj strani. Osam godina kasnije, Nick je poceo razmišljati o samoubojstvu, no svoj naum nije ostvario.

Završio je dva fakulteta tipkajući s dva prsta na nozi

U svojih 28 godina postao je diplomirani knjigovođa i financijski planer, osnovao evangelicku udrugu i naucio tipkati trideset do cetrdeset rijeci u minuti. ‘Barem imaš glavu’, rekao je jedan djecak kad ga je prvi put ugledao, a Nick to primjerom dokazuje svima nama.

‘I kad ste sto puta pali, nije važan broj, važno je da ponovno ustanete…’, reći će Nick na svojim uvjerljivim govornickim seminarima: samo 2010. godine putovao je 46 tjedana i održao 207 motivacijskih seminara, a u veljaci ove godine uzeo je predah radi vlastite svadbe. Uostalom, pogledajte njegov video.

Ne želim da mi daju manje zadataka samo zato što nemam ruke i cijele noge

Chet McDoniel rođen je 1980. godine, ima suprugu, kćer i radi kao motivacijski govornik. No, nema ruke, a njegove noge ne dosežu više od 20 centimetara. Njegovi su roditelji mislili kako će im dijete biti zatvoreno u kuću i povuceno (dogodilo se upravo suprotno: video).

„Ne želim da mi profesori u školi daju manje zadataka. Želim sve izazove, baš kao i svi drugi“, rekao je Chet s devet godina i nastavio uciti. S 22 godine diplomirao je radijsko i televizijsko novinarstvo u Texasu gdje živi i danas, no putuje diljem Amerike radi motivacijskih govora i vodi vlastitu putnicku agenciju.

Život u slikama jedne dame s istim ‘nedostatkom’: od rođenja preko diplome do braka

Najmoćnija prezentacija Pauline Victorie njezin je život u slikama (video) koji izgleda kao i svaki drugi samo što i ona dijeli istu povijest bolesti kao Chet i Nick. Od 1990. do 1998. bila je redovni student na Sveucilištu Sveta Clara, a danas radi kao motivacijski govornik. Najviše je usredotocena na ljude koji postaju invalidi tijekom života i ne mogu se snaći u novim okolnostima.

Kad se to dogodi na rođenju, dijagnoza je tetraplegija. Dio roditelja takve djece odlucuje se na tužbe protiv tvornica ili kompanija u cijo su blizini živjeli i radili vjerujući da je stvar u kemikalijama. Nekad je riješenje transplatacija udova. No, Nick, Paulina i Chet odlucili su živjeti s onim što imaju i tako postaju inspiracija za sve ostale. (M.D.)


izvor: educentar.net

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …