Assemblio.hr – sustav za slaganje optimalnog računala za tvoj budžet

assemblio-promo

Danas je predstavljena puna inačica Assemblio.hr web aplikacije, nove pridošlica na hrvatsku hardversku scenu. Assemblio je sustav za “automagično” sastavljanje optimalne konfiguracije koji bilo kome omogućuje da za svoj novac dobije najbolje računalo, bez rizika da ga bilo tko prevari. O čemu se točno radi?

Riječ je o sustavu za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija s najboljim omjerom dobivenog za uloženi novac. Konkretno, sustav mogućuje posjetitelju da u par klikova  (doslovno) dobije listu optimalnih komponenti za njegove potrebe i budžet kojim raspolaže.

O odabiru komponenti se brine posebno napisan algoritam, koji za svaku traženu konfiguraciju prođe kroz više od 5000 mogućih kombinacija komponenti. Iz šume mogućih rješenja odabiremo ono koje najviše odgovara korisnikovoj namjeri i budžetu.

– Novi Assemblio je razvijan 3 mjeseca od strane 4 studenta FESB­a
– Assemblio postoji od 01. veljače 2014.
– Do sada je sastavljeno 105967 konfiguracija

Kako ta lista izgleda, možete vidjeti na primjeru jedne složene konfiguracije do 6000 kn.​ Konfiguracije je moguće urediti po svojoj volji, dodati i izmijeniti svaku komponentu, a cijeli proces prati i graf koji korisniku signalizira snagu konfiguracije i njenu namjenu.

naslovnica

Za svaku konfiguraciju moguće je i odmah zatražiti ponudu od domaćih prodavača računalne opreme, što projektu daje i ekonomsku notu koja ide u korist lokalnih trgovaca.

Zanimljivo je napomenuti i da je Assemblio napravljen od strane sadašnjih i bivših studenata FESB­a, umornih od učestalih zamolbi prijatelja i rodbine poput one klasične: „Daj sastavi mi malome kompjutor, brzo će mu rođendan“. Više o cijeloj priči iza Assemblio sustava možete pročitati ovdje.

Za one manje vične hardveru, na stranicama projekta možete i naučiti kako složiti svoje prvo računalo, kako očistiti termalnu pastu, zamijeniti radnu memoriju, procesor itd…

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …