Američki studenti koriste crvene čaše kako bi pronašli društvo za menzu

case

Studenti na američkom Dartmouth Collegeu u sve većem broju počinju koristiti crvene čaše (slične onima korištenim za ispijanje alkohola na tulumima) kako bi svojim kolegama dali do znanja da su otvoreni za druženje.

Christopher McMillan, student više godine na spomenutom fakultetu postavio si je za zadatak olakšati život svojim kolegama koji osjete nelagodu svaki put kada se u menzi zateknu sami. Osmislio je sustav neverbalne komunikacije gdje studenti koristeći crvene čaše u menzi signaliziraju ostalim kolegama, koji također nemaju društva za ručak ili večeru, da su dobrodošli sjesti s njima i upoznati se.

“Food Court je fakultetska menza u koju svi idu, ali je također mjesto gdje je nekim studentima nelagodno doći samima. Puno studenata uzme hranu i sjedne za računala gdje se pretvaraju kao da nešto rade pa me to potaknulo da smislim neko rješenje, a rezultat mozganja je ova ideja s čašama”, pojašnjava Christopher.

Fakultetska služba je prihvatila ideju i po fakultet oblijepila s posterima kako bi ispromovirala Christopherovu inicijativu. No nisu svi studenti oduševljeni idejom. Jedan brucoš se požalio da je isprobao ideju s čašama, ali da ga nitko nije ni pogledao dok je bio u menzi, no njegov kolega je oduševljen jer smatra da se ovakvim pristupom povećava mogućnost upoznavanja novih ljudi koji se inače međusobno ne bi sreli, a s tim se složio još jedan student nazivajući zamisao “kreativnom i plemenitom”.

izvor: ucionica.vecernji.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …