Akcija zaklade Ana Rukavina u Studentskom domu Stjepan Radić

1441291_10200748934235670_182392946_n

Dragi naši, uskoro je Božić, vrijeme je darivanja. Razmišljamo o najbližima, ali sjetimo se ovaj put i onih koji trebaju našu pomoć onakvu kakvu se ne može kupiti u dućanu. Divni mladi ljudi su odvojili vremena i organizirali ovu predivnu akciju sa puno ljubavi i nade da će nekome pomoći.

Zbog toga vas pozivamo ovim putem na akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu. U ponedjeljak 2. prosinca, od 10.00 do 12:00h u prostorijama studentskog doma Stjepan Radić (Jarunska 2) u Zagrebu, održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Znajte da je postupak vrlo kratak, bezbolan. Uzima se samo 7ml krvi te u slučaju da vas kontaktiraju možete ponovno razmisliti želite li darivati matične stanice.

Zaklada Ana Rukavina održavanjem ove akcije podržava Youth Peer Education Network koji tijekom deset dana, od 1. prosinca kada se u svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i 10. prosinca kada se slavi Dan ljudskih prava, nizom akcija pod nazivom „10 dana aktivizma mladih“potiču mlade da sudjeluju u zaštiti zdravlja i promicanju ljudskih prava i edukacije. U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Svaki potencijalni darivatelj može spasiti nečiji život jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Poruka svih akcija upisa je – lijek je u nama!

Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 41 878 dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 39 109 uzoraka krvi. Iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 37 transplantata i time dana nada za spas 37 života.

Iskreno se nadamo da ćete se u što većem broju odazvati te da ćete velikodušno odvojiti jako malo od sebe kako bi nekome pružili jako puno.

Veselimo se ponedjeljku!

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …