9. festival znanosti, 11. – 16- travnja 2011.

Sveucilišta u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, u suradnji s Tehnickim muzejom i British Councilom, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pripremaju deveti Festival znanosti, koji će se održati od 11. do 16. travnja 2011. u nekoliko većih gradova Hrvatske. Festival je namijenjen ucenicima, studentima kao i ostalim građanima s ciljem popularizacije znanosti.

Na svecanom otvaranju Festivala, u ponedjeljak, 11. travnja u 20 sati u Tehnickom muzeju (Savska 18) pozdravne rijeci prisutnima uputit će i rektor Sveucilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš.
Ove godine osnovna tema Festivala je „Svjetlost” i obilježavanje 300 godina rođenja Ruđera Boškovića, a opsežnim će se programom zanimljivih i pristupacnih sadržaja (izložbe, predavanja , radionice, predstavljanja, predstave, filmovi, znanstveni kafići, tribine i sl.) predstavljati i popularizirati dostignuća iz raznih znanstvenih disciplina.
Svi sadržaji su besplatni, a cilj Festivala je približiti znanost i tehniku široj javnosti.
U okviru Festivala održat će se i Laboratorij slave, natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodno-znanstvenih i tehnickih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti. Laboratorij slave u Hrvatskoj organiziraju Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama.
Festival znanosti, pored Zagreba, istovremeno će se održavati u Osijeku, Rijeci, Splitu, Malom Lošinju, Rabu i Sinju.

www.unizg.hr 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …