14. UniSport judo prvenstvo: Zagrebačko sveučilište najbolje!

img-9324-520

Hrvatski akademski sportski savez i Kineziološki fakultet (katedra za borilačke sportove) Sveučilišta u Zagrebu suradnji sa judo klubom Panda i Hrvatskim judo savezom organiziralo je 14. po redu UniSport natjecanje u judu za studente na kojem smo dobili studentske prvake Hrvatske i kandidate za nastup na ljetnoj Univerzijadi koja će se održati od 3.7. do 14.7.2015. u Gwangjou (Južna Koreja).

Na natjecanju koje se održalo u dvorani Sutinska Vrela je sudjelovalo 54 studenata i 9 studentica sa 6 visokoškolskih ustanova (Dubrovnik, Rijeka, Split i Zagreb, Velika Gorica, Vern i Zagreb).

Prvenstvo je bila prava prezentacija studentskog sporta jer su nastupili natjecatelji koji su u ovom trenutku najbolje što Hrvatska ima i s druge strane studenti koji su počeli trenirati judo kada su došli na fakultet. U tome posebno priznanje moramo odati dvojcu sa Katedre za borilačke sportove Sveučilišta u Zagrebu.

Od onih najboljih izvojit ćemo istaknute natjecateljice kao što su Ivana Maranić i Barbara Matić koje su potencijalne A kandidatkinje za Olimpijske igre u Riu 2016. godine, a Barbara je i dvostruka svjetska juniorska prvakinja. Osim njih, borile su se i djevojke koje su na juniorskom europskom ekipnom prvenstvu osvojile zlatnu medalju prošle godine – Ana Kokeza, Tena Šikić i Maja Blagojević.

Ivanu i Barbaru su svoje dojmove prenijele za Studentski sport:

„Na prvenstvo Hrvatske za studente sam došla jer je to prvo natjecanje u sezoni pa da vidim u kojoj sam formi, te zbog želje za predstavljanjem svog Sveučilišta. Jako mi se svidio organizacijski dio i osjetila se studenska atmosfera juda u dvorani.“ – kaže Ivana Maranić.

„ Došla sam u Zagreb na studensko prvenstvo u judu kako bi izregulirala kile pošto je početak sezone natjecanja, a i da osvojim bodove za svoje Sveučilište. Imala sam tri borbe i to me jako razveselilo, jer teško je pronaći šansu za ovako kvalitetne borbe koje su mi potrebne kako bih ostvarila svoje sportske ciljeve..“ – kaže Barbara Matić

Obje studentice su izjavile kako imaju želju nastupiti na nadolazećoj Univerzijadi u Koreji.

Na prvenstvu smo dobili pojedinačne prvake Hrvatske no isto tako su se najbolji rezultati zbrajali te smo dobili i ukupne pobjednike prvenstva. Najbolji plasman ostvarili su natjecatelji Sveučilišta u Zagrebu (51 bod), a drugo i treće mjesto zauzeli su Sveučilište u Splitu (41 bod) i Sveučilište u Dubrovniku (17 bodova). Sveučilište u Zagrebu je tako postalo UniSport prvak Hrvatske!

Pojedinačne rezultate možete provjeriti ovdje!

UKUPNI POREDAK PO SVEUČILIŠTIMA:

1. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU – 51 BOD

2. SVEUČILIŠTE U SPLITU – 41 BOD

3. SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU – 17 BODOVA

4. SVEUČILIŠTE U RIJECI – 9 BODOVA

5. VELEUČILIŠTE U VELIKOJ GORICI – 8 BODOVA

6. VELEUČILIŠTE VERN – 7 BODOVA

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …