Tuzlanka ima 41 desetku u indexu!

Mlada Tuzlanka Melika Sulejmanović (22) nedavno je u Tuzli u roku završila Ekonomski fakultet. Ništa neobično, ali Melikina diploma protkana je 41 desetkom u indeksu. Tijekom svog četverogodišnjeg studija samo je jednom dobila ocjenu devet koju je poništila i, naravno, na ponovljenom ispitu dobila najvišu ocjenu.

Uspjeh Tuzlanke dodatno je veći jer je ona prva studentica nakon rata, a vjerojatno i ranije kojoj je na Ekonomskom fakultetu prosjek studija bio čista desetka.

– Upravo sam se prijavila na biro za zapošljavanje jer sam diplomirala prije desetak dana. Ne mogu reći da nije bilo teško, ali sam imala vremena za druženje i izlaske. Znala sam ga rasporediti. Preda mnom je sada veći izazov, a to je traženje posla – kazala nam je Sulejmanović.

Ponuda, kako kaže, za posao još nije imala, a želja joj je da ostane raditi na Ekonomskom fakultetu. Podršku joj pruža profesor Sead Omerhodžić, koji joj je bio i mentor na diplomskom ispitu o temi “Politika isplate dividendi”.

 Ostaje u BiH
O školovanju u inozemstvu Melika ne razmišlja. Dokazivati se želi u svojoj zemlji, a sudeći po dosadašnjim rezultatima, njena znanstvena karijera i dodatno usavršavanje neće biti problem.

– Nemam namjeru otići iz BiH. Očekujem da će u budućnosti u ovoj zemlji biti sve više prilika za mlade da dobiju zaposlenje. Nadam se da neću dugo ostati na birou – kazala je Sulejmanović.

Provjeri ovo!

Ono kad imate peto predavanje u danu

Ako ste legli ste prošlu noć malo kasnije, ustali ujutro u 7 sati, prvo predavanje …