Najpametniji celebrityji Hollywooda

SHARON STONE at amfAR Milano

Sigurno niste znale da neke zvijezde imaju akademsko obrazovanje, da su objavljivani autori u znanstvenim časopisima, ili da imaju visoke kvocijente inteligencije. Na celebrityje se često gleda na sretnike koji su zbog talenta i dobrih prilika uspjeli u životu, a ne smatra ih se pretjerano pametnima. Ipak, neki od njih dokazat će va suprotno. Business Insider donosi listu najpametnijih celebrityja u Hollywoodu.

Natalie Portman govori šest jezika, a objavila je i znanstvene radove

Glumica koja je nosila glavnu ulogu u uspješnici ‘Crni labud’, Natalie Portman, dvaput je objavila rad u znanstvenim časopisima. Posjeduje bakalaureatsku diplomu s Harvarda, a pohađala je i kolegije na Sveučilištu Hebrew u Jeruzalemu. Profesori na Harvardu tvrde kako je izvrstan student, a govori šest jezika i kaže kako bi radije bila pametna, nego filmska zvijezda. njezin kolega Ashton Kutcher trebao je upisati MIT i Purdue, no stipendije su mu oduzete jer je provalio u svoju srednju školu iz šale. Pjevačica Cheryl Cole studirala je pak kemijski inženjering, i to uz stipendiju.

James Franco skuplja diplome

U društvu pametnih zvijezda nalazi se i James Franco, koji kupi diplome kao da su izvannastavna aktivnost. Glumac je navodno jako talentiran za matematiku, a nakon što je diplomirao na UCLA u New Yorku, upisao je Sveučilište New York kako bi studirao režiju, a Columbiju i Brooklyn College kako bi pisao znanstvenu fantastiku. Trenutno kandidat za doktorat iz komparativne književnosti na Yaleu.

Amy iz Teorije velikog praska ima doktorat u stvarnom životu

Unatoč svojoj inteligenciji, Quentin Tarantino nikad nije volio školu. Njegov je kvocijent inteligencije 160, isti kao kod fizičara Stephena Hawkinga. Glumica Mayim Bialek koja u Teoriji velikog praska glumi neurobiologinju Amy, u stvarnom životu posjeduje diplomu iz neuroznanosti, a specijalizirala se za opsesivno-kompulzivni poremećaj.

Sharon Stone primila fakultetsku stipendiju s 15 godina

Kad se spomene ime Sharon Stone, većina se sjeti kultne scene iz Sirovih strasti, no malo ljudi zna da je ona primila fakultetsku stipedniju s tek 15 godina, gdje je studirala kreativno pisanje i umjetnost. I glumica Lisa Kudrow, najpoznatija po ulozi vrckave Phoebe spada u pametne zvijezde. Ona je provodila klinička istraživanja za glavobolje, a diplomirala je biologiju. Ludi Ken Jeong, poznat kao Mr. Chow iz Mamurluka, licenciran je za opstetriciju, odnosno porodništvo.

(www.srednja.hr)

Provjeri ovo!

Ono kad imate peto predavanje u danu

Ako ste legli ste prošlu noć malo kasnije, ustali ujutro u 7 sati, prvo predavanje …