Možda nema medalju, ali je najveća pobjednica Olimpijskih igara

Snagu duha apsolutno ništa ne može pobijediti. To je dokazala i poljska stonotenisačica Natalia Partyka, koja je rođena sa velikim tjelesnim problemima.

Rođena je bez polovine desne ruke, no to je nije odvratilo od sporta. Učestvovala je i na para-olimpijadi, te je nastupom na Olimpijskim igrama u Londonu, postala tek peta sportašica koja se uspjela nadmetati na obje olimpijade.

Na Igrama, naspram sebe imala je Dankinju Mie Skov, 26. igračicu Europe i 76. stonotenisačicu svijeta.  Iako je bila na korak od poraza, sportski duh, enormna volja za pobjedom i odličnom igrom, Nataliju Partyku su svrstali u red sportašica koja je apsolutni pobjednik Igara, iako oko svog vrata na koncu neće imati medalju.

Dankinja Skov je imala 3:2 u setovima, samo 11 poena ju je dijelilo od pobjede nad Partykom, no hrabra Poljakinja se usjpjela odbraniti, izjednačiti i na koncu pobijediti.

U osmini finala nije izdržala protiv Kineskinje Li, koja nastupa za Nizozemsku, ali to je najnevažnija moguća informacija u ovom trenutku. Najhrabrija sportašica na Igrama dokazala je kako se igra, i kako se živi, te svima nama zadala važnu životnu lekciju, a ta je da ništa nije nemoguće.

izvor: scsport.ba

Provjeri ovo!

Ono kad imate peto predavanje u danu

Ako ste legli ste prošlu noć malo kasnije, ustali ujutro u 7 sati, prvo predavanje …