Za pecaroše (ribiče) i one koji će to tek postati

Iako cure imaju zube, barem apsolutna većina s kojom sam upoznata, uvjerena sam kako nijedna od njih ne grize. Ma koliko privlacna, šarmantna, duhovita bila, ma koliko bolja od tebe, neće ti se cinicno nasmijati kada joj priđeš, neće uprijeti prezirno prstom u te, neće ti okrenuti leđa i napustiti te bez barem jedne ljubazne rijeci ili osmjeha pa bio ti kakav god!

A vjeruj, udaljeni svega nekoliko koraka, onih par tvojih prijatelja koje možda u tom trenutku prezireš svim srcem jer su te vjerojatno nagovorili na takvu „ludost“ a sada ti se krevelje na sigurnom negdje za leđima (a ovaj fenomen na koji se zgražam uocila sam i više nego li previše puta), uopće neće uociti cak i da ti (a u što cisto sumnjam) cura i uputi koji sažaljiv pogled ili grubu rijec. Tako da tim prijateljima možeš, ako ti je do toga stalo, prodati pricu koju hoćeš, pocevši od toga da ima tikove dok prica ili da tepa ili da ćete se poslije naći tamo negdje na klupi iza 8og paviljona. Jer taj je ipak najbolji za takve stvari – rece ona. A to ćeš reći, ne da ispadneš frajer, jer to ti naravno nije potrebno, već tek tako, da na jedan posredan nacin predociš svom/svojim prijateljima muškarcinama kakvi su nefrajeri. Ipak, da se ogradim djelomicno i mudro od ove svoje tvrdnje o curama koje ne grizu, postupi li ijedna suprotno od gore navedenoga, zbilja nemaš sreće i vecer je za tebe zasigurno završena, a moguće i godina, jer barem bi meni trebalo vremena da se oporavim i da ugrizi zacijele, makar izvana. No prije nego li izjuriš iz kluba, slobodno joj šapni da ju može biti stid. To će ti biti kakva takva satisfakcija. Žao mi je, boljeg se ne mogu sjetiti …
No najvažnija od svih, a vjerojatno sam trebala i krenuti s tom stavkom, jest sljedeća: ne moraš biti visok, crn i dlakav! Zapravo, ne moraš biti ništa od toga. A možeš biti i ocita suprotnost svemu tome. Kako god ti se prohtije! I ne, ne brini, nisam zalutala u carstvo zaljubljenosti u kojem te djevojka motri kroz koprenu osjećaja pa se doimaš savršenim. Još sam tu, kasno u klubu, znam koji ti je cilj. A za postići ga, napominjem, NE moraš biti visok, crn i dlakav!

Razmislimo zajedno: Bog stvori muško i žensko. I nema tu neke enormne razlike među nama, ma koliko neki voljeli vjerovati u to. Barem ne kasno navecer vani. Jer ona želi isto što i ti: želi se zabaviti, a to ukljucuje ples, pjesmu, smijeh a ovisno o osobnim preferencijama, možda i, da ne budem vulgarna, fizicki kontakt, ili broj i kavu jedan dan. I da, tu nastupaš upravo ti!

U slucaju da si ubijeđen kako pored svih ostalih deckića suprotnom spolu ne dolaziš do izražaja, dopusti da te razuvjerim: covjece, imaš li dvije ruke, noge, glavu? Jer svega ti je toliko potrebno za upoznavanje s nekom curom. Vidiš, nogama ćeš joj prići, ruku položiti bilo gdje samo ne na dupe (ne može jednostavnije, cak ti i nisu potrebne dvije ruke) i tad ćeš joj nešto šapnuti. I to je onaj kljucni trenutak u kojem velika većina poklekne. Jer, što reći?! Ili bolje, što ne reći?! Ili, što prešutjeti? I da li uopće išta reći?

Već je davno prošla ponoć, a ti nisi ništa ugrabio, gubiš strpljenje, polako se trijezniš, sve koje su ostale postale su ti gadne, društvo se razišlo, hvataju te jezive misli o tome kako ćeš sutra mjesto ucenja vegetirati pa ćeš biti u zaostatku jedan dan, potrošio si novce kojima si mogao platiti dom taj mjesec, a cemu? Da se sam vratiš u sobu? Čak i bez njenog broja u mobitelu?I onda, dok kljusaš prema paviljonu, onako polupijan, misliš, pa trebao sam joj prići!A ja, vjeruj, u potpunosti se slažem s tobom, jer doista si joj trebao prići! Ma kako privlacna bila, ma koliko ih bilo oko nje, ma koliko je puta prije toga viđao ili ne viđao u menzi, ma koliko uvjeren bio da nisi njen tip. Trebao si prići! Barem iz jedinog razloga, a taj je da nikada, ama baš nikada ne pomisliš „trebao sam“.Jer, ruku na srce, trebao si…
Nastavlja se….

Syringa Vulgaris

Provjeri ovo!

Studentcuts

Program prvog dana Studentcuts festivala u S.D. Stjepan Radić

Kao što smo već najavili prethodnih dana, 14. i 15. svibnja Studentski dom „Stjepan Radić“ na …