Tko stoji iza studentskog odbora „Stjepan Radić“?

odborsava

Koliko puta ste čuli studentski odbor „Stjepan Radić“ organizira, inicira, poziva, moli…?
Neki će reći: „Što ti ljudi uopće rade umjesto da studiraju kao i svi normalni studenti…sigurno je posrijedi neki sitni interes…kako se uopće postaje član?“

E pa iznenadit ćete se…

Studentski Odbor „Stjepan Radić“ je savjetodavno tijelo čiji su članovi stanari doma iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Uz članove djeluju i „prijatelji odbora“ koji se svojim znanjem i sposobnostima zalažu za domske interese iako ne žive u njemu.

Uloga odbora je brinuti se o potrebama sustanara, animirati aktivnosti unutar doma, emitirati radio emisije na  Radiju „Sava“, izdavati časopis,  pregovarati sa SC-om, Upravom doma i svim ostalim nadležnim tijelima. Ova ekipa je poprilično upućena u rad krovne studentske kuće te se zajedničkim radom i angažmanom zalažu za opće stanarske interese.

Odbor ima svoju strukturu – predsjedništvo i članove. Ovogodišnje predsjedništvo čine tajnica Jelena Stipović, dopredsjednica Tomislava Markota i predsjednica Marijana Zubić. Članovi odbora su: Anamarija Mitar, Barbara Žuteg, Hrvoje Zorko, Iva Jukić, Željko, Kalinić,  Ivana Novosel, Jelena Lara Duvnjak, Katarina Mihalj, Kristijan Končinski, Kristian Došen, Krešo Uzelac, Ljubica Novak, Mateja Nenadić, Martin Ivanković, Marija Grbeš, Slaven Branislav Babić,ValentinoHodak.
Prijatelji odbora su: Antun Hanjilec i Tomislav Hubak.

Rad se dijeli u tri sektora: prehrana, kultura i smještaj. Ovo su neke od naših aktivnosti:  

Prehrana: redoviti sastanci s upraviteljicom restorana i nadležnima iz SC-a, kontrola kvalitete hrane u restoranima doma, provjera normativa hrane, prijedlozi novih kombinacija hrane, implementacija novih sadržaja (redomat, zimska terasa, proširenje restorana, dodatna blagajna, proširenje ulaza za osobe s posebnim potrebama…), „otvoreni sat“ (razgovori sa studentima na izlazu iz restorana).

Smještaj: redoviti sastanci s upraviteljem doma i nadležnima iz SC-a, prijave kvarova i problema, popravljanje sadržaja u domu (kardio sprave u teretani, zetov display, problem sitnog novca na blagajnama, sc-ugovori na blagajni, klupice oko doma), pomoć u instalaciji interneta na početku akademske godine, rad na online sustav rezervacije soba, rad na projektu video kamera u restoranima,  prenamjena prostora (učionice, praonica, glazbene sobe, prostor student-servisa u domu,  prijedlog za novi sadržaj: biljna ljekarna, voćarna, fast food/pekara, proširenje praonice, igralište, roštilj, teretana na otvorenom, garaže za bicikle, društveni prostor…), postavljanje jaslica i kićenje doma, regulacija radnog vremena po potrebama studenata, sanitarne inspekcije…

Kultura: organizacija Radićevih dana, humanitarne akcije „Savsko srce“ i ostalih manjih humanitarki, domsko gledanje utakmica, časopis „Sava“, radio „Sava“, turnir u kartama i animacija ostalog društvenog sadržaja.

Odbor se sastaje periodično, u formalnom i neformalnom okruženju, gdje raspravlja o programu rada kojeg samoinicijativno kreiraju tijekom cijele godine. Rad odbora prati portal esava.info koja redovito objavljuje sve aktivnosti odbora.

Osim toga, odbor ima i svoj facebook profil: https://www.facebook.com/studentskiodbor.stjepanaradica?fref=ts i email:  sd.stjepan.radic@gmail.com putem kojeg smo u kontaktu sa stanarima.

Važno je naglasiti da se rad odbora temelji na volonterskoj bazi, bez ikakvih skrivenih interesa i da je sudjelovanje omogućeno svim stanarima doma – svi se mogu uključiti i svojim radom i/ili idejama pridonijeti radu.

Jednako tako dodajemo da svaki studentski dom ima svoj odbor i možete im se javiti i obratiti ukoliko živite na Cvjetnom, Šari ili Lašćini.

I na kraju, zahvaljujemo se svima vama koji na bilo koji način podržavate naš rad, trud i zalaganje (svojim idejama, savjetima, uključivanjem i sudjelovanjem u raznim događajima te naravno lajkanju i dijeljenju naših obavijesti i izvješća…).

Studentski odbor „Stjepan Radić“

Članovi studentskog odbora „Stjepan Radić“:

clanoviodbora11

prijateljiodbora

predsjednistvo

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …