Zaključci prvog sastanka domskog Odbora i Uprave doma

Nova formacija našeg domskog Odbora je u srijedu, 14. studenog 2012., imala svoj prvi sastanak s gđom. Ružicom Rajšić, v.d. pomoćnika ravnatelja SC-a  za smještaj i upraviteljem našeg doma gosp. Boženkom Ćosićem .

Nakon uvodnog, domaćinskog pozdrava novim članovima, novoizabranom predsjedništvu Odbora Upravitelj je nastavio s kratkim upoznavanjem formacije Uprave i nadležnim odgovornostima, problemima, novitetima i idejama.

Uslijedila je javna rasprava o pitanjima koja su članovi Odbora pripremili na njihovom zadnjem sastanku.

Što se tiče rada osoblja unutar doma dogovoreno je nekoliko promjena.

Blagajne će, uz Upravu (koja već sad, uz jutarnju, radi i u poslijepodnevnoj smjeni), ubuduće raditi jedan dan u poslijepodnevnom terminu.

Također, najavljena inovacija za studente koji rade preko SC-a –  uskoro će ugovore moći preuzeti na blagajni doma. Čeka se još samo instaliranje  programa i printera.

Naveden je stalni  problem unutar doma – pitanje sigurnosti i zaštite.

Upravitelj je naveo da već godinama traži od viših instanci SC-a, veći broj zaštitara,  a   da  bi on bio najsretniji, kad bi „za svaki paviljon tijekom noćnih sati  bio nadležan jedan zaštitar“.

Vikendi i „studentska srijeda“ iziskuju najviše posla za zaštitare koji moraju voditi brigu o redu i miru doma čiji je kapacitet smještaja veličine manjeg grada.

Što se tiče vanjskog uređenja, također smo upoznati s nekim novina.

Kroz nekoliko tjedana trebao bi se urediti  ulaz od strane tramvajskih stanica – već smo primjetili da se obrezuje drveće, planira se urediti i ograda te postaviti oznaka da se nalazite na ulazu u SD S. Radić.

Radi se i na tome da se naselje dopuni s još klupica, a postojeće će se dotjerati i obojiti.

Postavilo se pitanje poznatog  plavog sata koji nas „zaustavlja u vremenu“, te je dogovoreno da će se umjesto skupog popravka (točnije nabavka novog), pokušati  u dogovoru sa  ZET-om instalirati displey s redoslijedom linija (kao na obližnjim tramvajskim stanicama)  i dodatnim digitalnim satom, temperaturom i sl.

Na red je došla i praonica – definiran je problem nedostatka sušilica – javnom nabavom i ograničenim resursima se išlo na to da se nabavi više perilica, dok će se trenutni nedostatak sušilica nadomjestiti u idućoj nabavi.

Veliki problem u domu predstavljaju bicikli kojih je svakom sezonom lijepog vremena sve više. Moguće rješenje problema je gradnja nadstrešnice iznad porte, koja će biti pod video nadzorom, zaštićena od eventualnih krađa. To pitanje je ostavljeno Odboru da razmotri još neka moguća rješenja.

Jedna vesela vijest za sve iz 5. i 6. paviljona,  najavljeno i otvorenje TV dvorana koje su već neko vrijeme bile izvan uporabe. Eto, sad ćemo imati i adekvatan prostor za gledanje tv-a, ali naravno u međusobnom dogovoru (Sulejman vs. Liga Prvaka) i razumijevanju.

Jednako tako, Odboru je ostavljeno da razmisli što bi se moglo sadržajno dopuniti unutar slobodnih prostora prizemlja 12. Paviljona. O tome će, na jednom od idućih sastanaka razgovarati s nadležnom i odgovornom gđom. Jukić, voditeljicom komercijalnog sektora SC-a.

Posebno otvoreno, ali i  primarno pitanje je problem slabe internet veze. Svjesni da to nije područje rada gđe. Rajšić niti upravitelja,a  ona nas je upoznala da je došlo do kadrovske promjene unutar SC-a te nas je uputila da se idući tjedan sastanemo s novim nadležnima za internet  iz SC-a kako bi čim prije riješili ovaj problem.

Dogovoren je za sljedeći tjedan sastanak s nadležnima (gđom. Jukić, voditeljicom komercijalnog sektora SC-a) za našu trgovinu „Student“ – prigovor o previsokim cijenama i nedostatku prodajnog sadržaja u trafici.

Na kraju je gđa. Rajšić imala lepezu pitanja za nas članove Odbora – o životu u domu, uvjetima života, ispitala je potrebe, upoznala nas s nekim mogućim novinama na kojima se radi (plaćanje smještaja karticama), prisjetila nas kako je to izgledalo prije , kako su se neka pitanja ipak riješila, kako ima pomaka (internet-rezervacije), ali da na tome ne ostanemo, već da sinergično, „prijateljski rasploženi jedni prema drugima“ radimo na poboljšanju uvjeta života u domu.

p.s. mala napomena – za sva pitanja, komentare, prijedloge, probleme, ideje, rješenja pišite našem  domskom Odboru (sd.stjepan.radic@gmail.com) koji promiče zajednički interes i opće dobro za sve nas koji živimo tu u domu.
M.Z.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …