Upoznajte klapu ”SAVA”

klapa sava

Oni su mladi, veseli, raspjevani Dalmatinci, s boravištem u Zagrebu, koji svojim vokalnim sposobnostima uveseljavaju studente u hladnim i tmurnim jesenskim danima u studentskom domu na Savi. Četvorica studenata, nakon što su prvi put zajedno zapjevali u 8. paviljonu studentskog doma Stjepan Radić i oko sebe spontano okupili desetke oduševljenih studenata, shvatili su kako to uopće nije bila loša ideja.

Jedna od gledateljica snimila ih je mobitelom i, nakon što su osvanuli na internetu, pozitivni komentari i brojna publika dala im je poticaj da nastave uveseljavati gledatelje u ovom sastavu i dalje. Tako je nastala prva studentska klapa, pod nazivom klapa Sava.

– Nakon nekoliko nastupa već smo dobili ponude za sudjelovanje na studentskim vecerima, ali i ponude za koncerte na dalmatinskim vecerima u jednom od zagrebackih klubova – otkrivaju nam decki iz klape Sava.

Još uvijek nam ne žele otkriti kada će se i gdje održati prvi njihov službeni nastup, ali kažu kako to možemo ocekivati oko sredine studenog ‘negdje u Tkalci’.

Marko Škugor, Martin Brkić, Roko Perić i Marko Ivanov, upoznali su se u Zagrebu. Roko i Marko Ivanov zajedno pjevaju u klapi Pižolot koja djeluje u Zagrebu, a Škugor je aktivni pjevac u klapi Dubrava iz Šibenika.

Za sada pjevaju samo obrade najvećih klapskih hitova, a prostor za probe još uvijek nemaju.

– Nemamo predrasuda i družimo se prvenstveno zato jer volimo pjevati. Sretni smo kada svojim nastupima možmo nekome uljepšati vecer, rođendan i slicno. Imali smo do sad nekoliko nastupa ‘po narudžbi’ na rođendanima, u studentskim sobama, a ponekad zapjevamo i na ulici – u glas govore decki.
Pridružiti im se mogu zaljubljenici u klapsku glazbu
Dva tenora, bariton i bas kažu kako svoje talente u skorije vrijeme namjeravaju i komercijalizirati, odnosno ponešto i zaraditi na nastupima. Zato, ako netko poželi vidjeti ove decke i cuti cijeli njihov repertoar, slobodno ih može kontaktirati preko Facebooka, odakle je i pocela cijela ova prica.

– Iako nemamo nikakvo formalno glazbeno obrazovanje, veže nas ljubav prema pjevanju i klapskoj glazbi. Zato, ukoliko negdje u ovom hladnom Zagrebu, a i šire, postoji još pokoji zaljubljenik u klapsku glazbu, voljeli bismo da nam se javi pa da zapjevamo zajedno – rekao je Marko Škugor.

Ovi simpaticni decki još uvijek su slobodni, što će vjerojatno zanimati pripadnice ljepšeg i nježnijeg spola. Pa drage cure, ako ne uspijete decke uhvatiti na nekom od nastupa, uvijek ih možete naći na Savi.


Autor i foto: Emina Šašek
Izvor: www.zagrebancija.com

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …