Triatlon: Naša sustanarka Daria Pletikapa pobijedila u Venezueli

U prvom ovogodišnjem nastupu Daria Pletikapa, 24-godišnja triatlonka zagrebackog kluba Zrinski Novatec, inace rođena Čakovcanka, pobijedila je na tradicionalnom, 11. olimpijskom triatlonu u povodu proslave dana Sv. Sebastijana u venecuelanskom gradu San Cristobalu.

To natjecanje u najsjevernijoj južnoamerickoj državi, u gradu s tristotinjak tisuća stanovnika, okupilo je uglavnom sudionike iz Argentine, Kolumbije, Ekvadora, Venezuele, Arube, Meksika, Brazila, Portorika, Paname, Španjolske, El Salvadora, Nikaragve i Sjedinjenih Americkih Država.

Sudionici su plivali u 50-metarskom plivalištu, a u ostalom dijelu utrke natjecali su se na brdovitom terenu. Plivali su 1500 metara, vozili bicikl 40 kilometara, a trcali deset kilometara.

Prednjacili su Brazilac Mauro Cavanha u muškoj i Hrvatica Daria Pletikapa u ženskoj konkurenciji.

‘U zahtjevnoj utrci Cavanha je završio utrku za jedan sat, 54 minute i 29 sekundi. Daria je dionice prošla za dva sata, 13 minuta i 21 sekundu. Osim Darije Pletikape, u Venezueli su iz zagrebackog kluba još nastupili Matej Marinković i Daniel Ferrer’, rekao je Ivan Ivezić, glavni trener u triatlonskom klubu Zrinski Novatec.


izvor: tportal.hr

Sava cestita! Samo naprijed! 🙂

 

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …