Trgovina Student: „Brate, ako možeš – zaobiđi, bolje ti je…“

studenttrgovina

Kad na Savi pitate studenta da vam nabroji trgovine u blizini studentskog doma, onda vam on na to odgovora: „Lidl, Konzum na Knežiji, Plus market, „Domaći pilići“, okretište, i ako ti je baš hića da nemaš wc papira –ova tu naša trgovina Student“. Nije ni čudo što je zovu „trgovina u izvarednim okolnostima“.

Iako znamenita naziva „Student“, ova trgovina je sve samo ne po mjeri studenata. Prostor kojeg većina studenata zaobilazi u širokom luku–a razlog tomu su izrazito visoke cijene.

O ovoj „bolnoj temi“ se raspravljalo u utorak, 28. siječnja. sa gđom. Željkom Jukić, predstavnicom gospodarskih djelatnosti SC-a. Studentski odbor „Stjepan Radić“ već se do sad vodio raspravu o ovoj temi.

Kad pročitamo ovo prošlogodišnje izvješće, možemo reći da se ništa značajno nije promijenilo, osim akcijskih proizvoda koji su nezamjetno popravili ovu sliku trgovine u koju rijetko tko zalazi. S druge strane, šest poslovnih prostora u 12. paviljonu i dalje zjape prazni (dobro, nećemo baš tako, nisu skroz prazni, naša kosilica ima povlaštenu garažu) iako mogu financijski pomoći centru koji je u sanaciji.  Studentske potrebe kao što su 24/7 pekarna/fast food, voćarna, biljna ljekarna i proširenje praonice su i dalje na čekanju. Pitamo se u komu/čemu je problem da se ova pitanja odgađaju?

1014424_597324430333855_46481779_n
Današnje spuštanje cijena samo jeftini trik ili?

I dok studenti odlaze na okretište i u okolne zgrade, do tad se domski Odbor i dalje zalaže da se ovi problemi riješe. Provedena je anketa zadovoljstva trgovinom „Student“. Prije svega poražavajuć je rezultat koji kaže da većina studenata kupuje par puta mjesečno u trgovini ili samo u izvarednim okolnostima. Širina proizvoda i kvaliteta ocijenjena je s prosječnom ocjenom 3, dok je anketa pokazala opće nezadovoljstvo cijenama. Akcijski proizvodi nezamijetno su popravili tu sliku, dok se više od polovice studenata slaže da bi trebalo trgovinu, odnosno prostor dati u najam te prepustiti drugom lancu.

Što reći nakon ovih drastičnih podataka, osim da smo zabrinuti za buduće poslovanje ove trgovine. S druge strane nudi se i naizgled jedino adekvatno rješenje – poslovna suradnja s drugim trgovačkim lancem.

Upravo će ovo biti tema idućeg sastanka s gosp. Pavlovićem, sanacijskim upraviteljem. Vjerujemo da će uzeti u obzir naše studentske potrebe, te da ćemo sinergično donijeti adekvatno rješenje za dobro studenata, koji su u fokusu obostranog djelovanja.

Studentski odbor „Stjepan Radić“

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …