Sustav javih bicikala – NEXTBIKE NA SAVI

Zbog velikog interesa studenta Save, Studenski Centar u Zagrebu zajedno s nextbikeHrvatska omogućiti će studentima od subote 8.6. da mogu unajmiti bicikl na Savi i ostaviti na nekoj od službenih lokacija u centru Grada. Javni bicikli će biti postavljeni kod ulaza u menzu, gdje će svi koji se registriraju putem web stranice www.nextbike.hr ili putem mobilne aplikacije te aktiviraju nextbike račun moći će unajmiti do dva bicikla na jedan račun putem mobilne aplikacije ili poziva call centru 01 777 6534.

bicikli

Na trenutnih 6 lokacija: Tehnički muzej, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Trg kralja Tomislava, Petrinjska, Kvaternikov trg , Gundulićeva, S.D. Stjepan Radić je novo mjesto gdje možete unajmiti i vratiti bicikl. Ova lokacije se razlikuje od drugih jer nema terminala i stalaka za bicikle ali je službena stanica gdje se nalaze bicikli vezani jedan za drugi

Tri su koraka za korištenje usluge:

1. korak: Registracija direktno putem terminala na stanici s biciklima, putem web stranice ili mobilne aplikacije. Za registraciju je potrebna kreditna ili debitna kartica (Mastercard, VISA, Diners, uskoro i American Express) na kojoj se nalazi određen iznos potreban za aktivaciju nextbike računa,

2. korak: nakon toga najam je moguće realizirati putem mobilne aplikacije, pozivom na call centar 01 777 6534,ili putem terminala na stanici s biciklima, nakon čega korisnik dobiva šifru za otključavanje lokota i započinje s korištenjem bicikla,

3. korak: povratak bicikla na neku od stanica gdje postoji slobodno mjesto za parking ili u neposrednoj blizini stanice. Obavezno je zaključati bicikl lokotom te odjaviti uslugu putem mobilne aplikacije, pozivom call centra na 01 777 6534 ili povrat napraviti na terminalu.

Ovo je fleksibilan način najma jer ne morate odmah vratiti bicikl, možete ga slobodno koristiti i zaključati na nekim drugim lokacijama ako u blizini nema stanice s biciklima. Radi se o usluzi iznajmljivanja 24 sata kroz 7 dana u tjednu, tako da korisnik u bilo kojem trenutku može unajmiti bicikl. Ovakav model iznajmljivanja bicikala, poznat u svijetu kao bike-sharing.

Usluga oslobađa korisnika brige oko vlastitog bicikla jer svakog korisnika na stanici čeka potpuno opremljen te servisiran bicikl. Korisnici štede vrijeme jer ne moraju čekati tramvaj na stanici ili tražiti parking za automobil, a usput doprinose svom zdravlju jer se bave fizičkom aktivnošću.

karta

Na Radićevim danima, dođite vozite se na biciklima i pitajte što god vas zanima jer s vama će bit nextbike tim.

Za pobjednike natjecanja „BORBE PAVILJONA“ nextbike osigurava nagrade. Besplatnu aktivaciju računa i 10 dana besplatne vožnje do 15.7. (uz uvjet da donese osobnu iskaznicu prilikom registracije)

Svi ostali koji se registriraju i aktiviraju svoj nextbike račun na Radićevim danima može ostvariti pogodnost svaki dan 3 sata besplatne vožnje (do 15.7.)

Svatko od studenata koji nakon što se aktivira dovede 5 prijatelja, te navede da su se preko njih aktivirali (mi provjerimo da li su u bazi) u periodu od 8.06. do 15.07. ostvariti će također bon za 3 satabesplatne vožnje svaki dan.

SJEDNI I VOZI!

www.nextbike.hr

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …