Studenti na čekanju: Evo što Vlada kaže o rekonstrukciji studentskih domova

eruopeanuniversitygameszagrebrijeka

Iako smo se prvotno veselili organizaciji Europskih sveučilišnih igara 2016. godine u Zagrebu i Rijeci, čini se kako Vlada Republike Hrvatske nije zagrizla dovoljno ozbiljno u ovaj projekt: Jednostavno #nedamise.

Do početka igara je ostalo nešto manje od dvije godine, a potpunu rekonstrukciju očekuju studentska naselja Cvjetno i Stjepan Radić. Studenti se, opravdano, pitaju što će biti sa smještajem naredne akademske godine? Koliki će biti kapaciteti? Hoće li dobiti dom?

Odgovor smo odlučili potražiti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Na upit zašto Vlada još nije potpisala potrebnu dokumentaciju s bankama kojim bi se odobrila sredstva te dovodi li to u pitanje samo odigravanje Europskih sveučilišnih igara, dobili smo sljedeći odgovor:

Poštovani,

sredstva namijenjena za rekonstruiranje objekata u Zagrebu (studentski domovi) povodom održavanja Europskih sveučilišnih igara predmet su pregovora Vlade Republike Hrvatske i Europske investicijske banke oko infrastrukturnog zajma za izgradnju sveučilišnih kampusa. Spomenuti je proces još uvijek u tijeku i bit će dovršen u predstojećem razdoblju.
S poštovanjem,

Uprava za visoko obrazovanje
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Odgovor koji nikome neće pomoći previše. Ipak odlučili smo istražiti nešto dalje te smo neslužbeno saznali kako će se navedeni sastanak održati tek početkom osmog mjeseca.

Studenti koji su predali prijave za smještaj u studentskim domovima tako će ljeto provesti u razmišljanju o budućem smještaju jer se i dalje ništa ne zna. Hoće li postojati alternativa ukoliko dođe do rekonstrukcije Cvjetnog i Save? S obzirom na organizacijske i planske vještine ove Vlade, svašta se može očekivati u narednom periodu.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …