Student sa Save prestao pušiti i osvojio 10 000 kuna!

Student Tomislav Begić iz Cerovca osvojio je nagradu u iznosu od 10.000 kuna u sklopu javnozdravstvene akcije “ Prestani pušiti i pobijedi”. Cilj akcije bio je osvijestiti problem pušenja i motivirati pušace na prestanak.

 

– Ne mogu se tocno sjetiti zašto sam poceo pušiti, ali dobro znam kako je teško prestati. Imao sam tad samo 13 godina i nisu me previše zamarale price o bolestima i smrti, rekao je 22-godišnji Tomislav.

Na ovogodišnju akciju prijavilo se 5496 osoba starijih od 18 godina koje su pušile najmanje godinu dana, a od njih se zahtijevalo da se suzdržavaju od pušenja u periodu od 14. studenog do 11. prosinca, što su morali potkrijepiti pismenom izjavom i izjavom svjedoka. Navod se zatim provjerio i odgovarajućim biokemijskim testom. Među prijavljenima je bilo 51,1posto žena i 48,9 posto muškaraca, a najviše sudionika je bilo iz Zagreba, cak 29 posto.

– Nakon više pokušaja odustajanja, pomirio sam se s tim kako sam pušac i kako se tu ništa ne može promijeniti. Onda sam vidio natjecaj za prestanak pušenja na web stranici HZJZ-a . Jedna prijateljica mi je rekla kako sigurno ne mogu izdržati mjesec dana bez cigareta. To mi je bio dovoljan motiv da ustrajem. Ako se mene pita, za prestanak pušenja potreban je samo dovoljno dobar razlog – izjavio je Tomislav.

Nagrada mu je urucena danas u 11 sati u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, u Rockefellerovoj, a osigurala ju je tvrtka Johnson&Johnson SE.


izvor: jutarnji.hr
foto: jutarnji.hr 

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …