Student sa Save glumi u najskupljem projektu HRT-a

0

Kao što smo prije nekoliko dana mogli pročitati u medijima, u tijeku je snimanje najskupljeg projekta HRT-a, prvi akcijski film o Domovinskom ratu. Druga je polovica ’91. godine, skupina pripadnika 105. bjelovarske brigade napadnuta je od strane srpskih pobunjenika. U jednom izviđanju bjelovarski branitelji upadaju u srpsku zasjedu, iz koje se uspješno izvlače i bježe u obližnje selo. Naizgled mirno selo postaje poprište borbe za život ili smrt, s jedne strane neobučenih i dosta oslabljenih hrvatskih branitelja i s druge strane srpskih agresora, koji su u međuvremenu potpomognuti niškim specijalcima, jednom od najelitnijih postrojbi JNA.

Da se ne radi o malom projektu, govori činjenica da je film sniman 47 radnih dana. Urednik je Branko Schmidt, režiser Kristijan Milić, scenarist Ivan Pavličić, a producent Stanko Babić.

Zašto prvi akcijski film? Zašto tek sada? Je li se nešto slično moglo snimiti već prije? Nismo počeli pisati ovaj članak s težnjom da pronađemo odgovore na postavljena pitanja, već sa željom da skrenemo pozornost na jednog mladog glumca u ovom filmu, studenta, donedavnog stanara Save,

Njegovo ime je Ivan Ožegović, studira na Akademiji dramske umjetnosti, i,što je najbitnije bio je i ostao jedna od najprepoznatljivijih osoba u Savskom životu. Ono po čemu ga se najviše pamti svakako je perfomans ”Superman u menzi”.

1

Uredništvo portala esava.info imalo je tu čast i privilegiju surađivati sa gospodinom Ožegovićem na nekoliko značajnijih događaja i projekata, prvenstveno u krugu doma na Savi, i na to smo jako ponosni.

Možemo istaknuti snimanje dokumentarca o studentskom domu „Stjepan Radić“ i studentskom životu u najdražem nam domu, kazališnu predstavu u kinu „Forum“ o životu u domu ”Nepisana pravila Save”. Od njegovih dosadašnjih ozbiljnijih angažman i ostvarenja možemo navesti seriju „Počivali u miru“ te niz predstava: „Kiklop“, „Medeja“, „Michelangelo“ i „Murlin Murlo“.

2

Foto: Marta Pilić

“Supermen u menzi” – http://www.youtube.com/watch?v=nmrEyhliq7o

Dokumentarac o SD “Stjepan Radić” – http://www.youtube.com/watch?v=yVorYlq_GuI

Kazališta predstava “Nepisana pravila Save” – http://www.youtube.com/watch?v=0t6XmMgVcBE

(www.esava.info)

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …