Savski gentleman: Vještine koje će djevojke na Savi znati cijeniti

628x471

Studentski dom Stjepan Radić je grad s više od 4000 stanovnika – što muških, što ženskih. Grad u kojem su pukle, ali i rodile nove ljubavi koje su često završile sa sretnim krajem. Vjerojatno se i vi momci često s balkona zagledate u neku djevojku dok prolazi pokraj Radića ili dok se mimoilazite na paviljonskom stubištu. Bilo kako bilo, muški su ti koji bi (vjerojatno) trebali napraviti prvi korak. Da bi vam pristup savskim djevojkama bio lakši, bilo bi dobro da vladate nekim od sljedećih vještina:

1. Znaš napraviti internet – SecureW2 ti je drugo ime

Javila se u grupu Studentski dom Stjepan Radić s CAPS LOCK slovima: Netko tko zna napraviti internet? HITNO! Kao pravi savski gentleman prvo provjeravaš profilnu sliku, zajedničke prijatelje i što studira. Može. Lajkaš, javiš se u inbox i imaš dogovoren date u njezinoj sobi. Ulaziš poput spasitelja, poput vodoinstalatera kada poplavi cijela kuhinja, pružaš ruku i upoznaješ se. O kojem laptopu je riječ, pitaš kao da si doktor i tražiš bolesnog pacijenta. Nisi stručnjak za informatiku, ali u 90% slučajeva ištekaš/uštekaš kabl, disable/enable connection i proradi. Još dodatno čačkaš da to ne ispadne toliko lako, otvaraš aplikacije i control panel te joj s ponosom pokazuješ Google stranicu. Čokolada, čaj ili kava često su daljnji tijek ovog razgovora, a sve dalje ovisi o vašim sposobnostima.

2. Imaš snage ponijeti kofer na treći kat

Došla je umorna s HŽ-om i vuče kofer, ruksak, i torbu. Pred stepenicama spušta ručku glavnog kofera, naslanja ga na desnu nogu i vuče uz stepenice. Ali stop – tu dolaziš ti! – Mogu pomoć? – Joj, ne treba hvala. Ali kao pravi savski gentleman uzimaš kofer, provjeravaš jesi li dobio bruh i brzinom munje odnosiš ga na treći kat uz pitanje: Ispred koje sobe? To je taktičko pitanje, ne pitanje kojim želiš njoj pomoći – već sebi. Lagani razgovor i upoznavanje. Nećeš odmah upast u sobu, ipak se treba raspakirati, ali uz dobre pregovaračke sposobnosti – kava i Čoksa od banane u čajnoj kuhinji su zagarantirani.

3. Čuvanje paviljonskih vrata

Fenomen čuvanja vrata pojasnili smo u jednoj od naših kolumni: Tanka crvena lnija koja pojašnjava graničnu liniju od koje nekome morate čuvati vrata. Ukoliko pak iza te linije ide djevojka, sačuvajte. Budite gentleman, širom otvorite vrata i kažite Izvolite. Vjerojatno vas neće čuti ukoliko ima slušalice, ali će se barem nasmijati i upamtiti vas. Ovo je nasuprot ostalih metoda, možda najteža za daljnji razvoj situacije i smišljanje fabule s djevojkom. Samo za prave mahere.

4. Znaš zabit police u zid

Djevojkama na Savi, pogotovo u starijim paviljonima, je uvijek potreban još jedna polica. Razumljivo. Upravo je busom došla iz IKEA-e i želi je postaviti. Fali joj bušilica, čekić i šarafi. Ponavlja se scenarij iz prvog primjera kada traži pomoć u grupi, a ti naravno uvijek imaš pri ruci svoj alat. Oblačiš usko pripijenu majicu, stavljaš bušilicu u jednu ruku, a kutiju cipela u kojoj su ostali alati u drugu ruku. Nakon uspješno odrađenog posla ona primjećuje da si umoran i nudi ti osvježavajući napitak. Daljnji tijek ovisi o tebi.

5. Studentska srijeda

Izlasci su oduvijek prava prilika za pronaći djevojku. Omiljeno mjesto za izlaske savskih momaka i djevojaka srijedom je uglavnom Roko. 90% kluba čine stanovnici studentskih domova – poglavito Save. Dobar ples, njezino raspoloženje i tvoja osobnost ključni su faktori za upoznavanje. Upadi poput ”Znam te od nekud”, ”Jesi ti iz 3. paviljona?” i ”Tebe sam jučer vidio u menzi” simpatični su upadi koji uz ključne faktore za upoznavanje mogu dovest do povoljnog ishoda i upoznavanja. Prednost je ukoliko možeš sredit karte ili popis za buduće koncerte u Roku. Imaš zagarantirano ”Imaš piće večeras” koje se nikad ne ispuni.

Možda ste se našli u nekoj od ovih situacija, možda niste, a možda želite. Bilo kako bilo, koristite svoje metode. Nekad su jedna riječ i osmijeh dovoljni, nekad pak nisu. Sretno!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …