Rekonstrukcija studentskih domova: Priprema dokumentacije u završnoj fazi

praonicasava

Ušli smo u novu godinu – godinu koja bi mogla biti ključna za infrastrukturni razvoj studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno. Europske sveučilišne igre 2016. su sve bliže, a samim time i rokovi za početak obećane obnove dva najveća zagrebačka studentska doma. Sveučilište u Zagrebu je nekoliko dana unazad sklopilo ugovor s tvrtkom Arcitec Ivšić d.o.o. vrijedan 2.3 milijuna kuna čime će ova tvrtka postati tehnički savjetnik investitora, izrađivača studije izvodljivosti te glavnog projektanta.

Natječaj za izradu projektne dokumentacije, vrijedan gotovo 7.5 milijuna kuna trebao bi biti gotov to siječnja. Prvi radovi, kao što smo i prije najavili, trebali bi započeti u ljetnim mjesecima 2015. godine.

Studente je pak najviše zanimalo što će biti sa starim paviljonima i hoće li biti smanjeni njihovi kapaciteti, što bi uvelike škodilo idućim natječajima za smještaj u dom? Prema informacijama koje smo dobili, odustalo se od ideje da se od 3 sobe prave 2 sa zajedničkim sanitarnim čvorom. Ono što će se pak dogoditi jest da će se u potpunosti promijeniti sanitarni čvorovi te dodati novi čime će se povećati njihovi kapaciteti, a broj soba će se neznatno smanjiti u odnosu na prvotnu ideju.

Osim toga, uredit će se okolni pristupi, ceste i dvorište doma. Uz Savu, i Cvjetno će biti obnovljeno. Planira se uređenje svih paviljona, prilaza i dvorišta. Sve u svemu očekuje nas burno ljeto i naredna godina u kojoj bi svi radovi trebali biti dovršeni na vrijeme. Nadamo se najboljem i željno iščekujemo rezultate i novi izgled zagrebačkih domova.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …