Održan prvi Festival studentskih klapa

544462_479933058721557_535494878_n

U odličnoj organizaciji Udruge studenata Grada Splita, u subotu je u Kinu Forum održan prvi Festival studentskih klapa. Prema ocjenama žirija, najbolja klapa je mješovita klapa Signum dok je nagradu publike pokupila klapa Študija.

45551_479932445388285_438343213_n

Klapska pjesma ruši sve rekorde izvođenja, prihvaćaju je svi, i stari i, što je najzanimljivije, mladi koji su prepoznali duh i značenje tradicije što u njoj živi.

Dokaz za to je Prvi festival studentskih klapa koji je sinoć održan u prostorijama kina Forum, u zagrebačkom Studentskom domu Stjepan Radić.

Iza prve manifestacije ovakve vrste stoji zagrebačka Udruga studenata Splita, koja klape drži jednim od najistaknutijh simbola grada pod Marjanom i Dalmacije. Samim tim odlučili su ostatku studentske populacije prezentirati autohtonu kulturnu baštinu, za buduće generacije ostavljenu u naslijeđe.

– Prošle smo godine svjedočili stvaranju nekoliko klapa među studentskom populacijom, a taj se trend ove godine nastavio. Riječ je o svojevrsnu boomu koji nas je inicirao na organiziranje prvog festivala ovakve vrste. Motivirao nas je uz to i buran klupski život, ali i naš splitski kapric puno je odigrao – kaže Luka Štambuk, predsjednik Udruge splitskih studenata koji studiraju u Zagrebu.

– Iz Zadra dolaze klapa Študija i klapa Kapric, iz Podstrane klapa Ankora i klapa Praska, iz Čapljine klapa Signum te iz Zagreba klape Bošket, Falkuša, Nuša, Pižolot i Slavić. Imamo i gosta, riječ je o ansamblu Zwizde koji će u dalmatinsko okruženje unijeti dašak Slavonije – istaknuo je Luka Štambuk.

Stigle su im i kolege iz drugih gradova, također zagrebački studenti, a kao rezultat nastala je prava fešta.

Vrijedi istaknuti da je Kino Forum bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta. Nadamo se da će ovaj event biti poticaj svim udrugama i ostalim studentima da se angažiraju oko organizacije kulturno-zabavnih manifestacija koje su potrebne u našem domu.

Splićani su odradili odličan posao! Fotogaleriju možete pogledati ovdje!

izvor: esava.info, slobodnadalmacija.hr

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …