[NAJAVA] Radićevi dani 2015: Očekuju nas dva nezaboravna dana!

Radićevi dani u S.D. Stjepan Radić

Radićevi dani su tradicionalno najveći projekt u organizaciji Studentskog odbora Stjepan Radić i njegovih pokrovitelja, a s obzirom na to da nas od održavanja četvrtih Radićevih dana dijeli još samo jedan dan, razgovarali smo s Manuelom Ivić, članicom odbora i ovogodišnjom koordinatoricom Radićevih dana. U razgovoru smo doznali sve o organizaciji i ovogodišnjem bogatom programu.

Organizacija jednog ovako velikog događaja iziskuje jako puno truda, vremena i  organizacije i u tom smislu se želim zahvaliti svim članovima odbora koji marljivo rade od početka akademske godine na projektu Radićevih dana, kako bismo i ove godine omogućili svim sudionicima puno sadržaja u kojima mogu sudjelovati i zabaviti se, ističe Manuela. Nadalje, navodi da je izuzetno sretna zbog činjenice da se odboru pridružio znatan broj vrijednih volontera, koji su itekako pomogli u ovogodišnjoj organizaciji Radićevih dana.

Program četvrtih Radićevih dana trajat će dva dana, a sve počinje u petak, 29.05.2015. u 19:30 sati,  kada se očekuje nastup akrobata na svili iz plesne skupine Fly High, što je jedan od noviteta, zatim će se izvedbom himne Radićevih dana ”Sve što Stjepan Radić je” u dvorani Pauk predstaviti Cajklapa , a kao centralni događaj te večeri navodi se izbor za kraljicu i kralja Save.

Oko izbora je bilo mnogo nedoumica, jer su mnogi studenti to protumačili kao izbor ljepote, ali Manuela nam otkriva da se radi o zabavno – natjecateljskom programu u kojem se odvojeno natječu cure i dečki. Koncept izbora se sastoji od sedam igara u kojima pobjeđuju najsnalažljivije i najdovažnije kandidatkinje i kandidati. U svakoj igri natjecatelji skupljaju određeni broj bodova, a za pobjednicu i pobjednika su osigurane vrijedne nagrade u obliku krune, lente te paket aranžmana TRIP’N’FUN Party Vlak Sarajevo, pa tako kralj i kraljica mogu povesti još po jednu njima dragu osobu u Sarajevo i ludo se zabaviti.

Radićevi dani u S.D. Stjepan Radić

Subota je tradicionalno organizirana za sport, pa tako možete sudjelovati i uživati u sjajnom košarkaškom turniru u organizaciji Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, koji uvijek okupi veliki broj sudionika i ima bogat nagradni fond. Ljubitelji nogometa također će doći na svoje, jer se odbor itekako potrudio kako bi nogometni turnir dosegao visoku razinu, te su za pobjednike također osigurane vrijedne nagrade. Manuela i odbor ovim putem zahvaljuju i Klubu Zadrana na organizaciji balota, Udruzi splitskih studenata na organizaciji bele, trešete i briškule, jer njihova pomoć u organizaciji je neizostavan dio Radićevih dana, a igre u njihovoj organizaciji su uvijek atraktivne i velik broj studenata im se izrazito raduje.

Moći ćete zaigrati i stolni nogomet, kojeg ove godine organizira Hrvatski stolnonogometni savez. Potezanje konopa, vožnja bicikla što sporije (”Usporka”), beer pong, šah i također vrlo atraktivna igra – odbojka s balonima i ručnicima u organizaciji odbora su samo dio sadržaja koji vas očekuje i u kojima možete sudjelovati.


IGRE U ORGANIZACIJI ZAVIČAJNIH UDRUGA:
** Ulična košarka (za dečke) [ZKHS] – Prijave: 091 897 75 73, Anamarija
** Nogomet 3 na 3 (za dečke) – Prijave: 091 721 02 33, Grgo; 091 795 71 11 Jakov
** Balote [Klub zadarskih studenata]- Prijave: 098 963 3808, Roko
** Turnir u kartama- [Udruga Studenata Grada Splita] – Prijave: TREŠETA – 099 502 88 91, Dominik; 099 711 19 90, Nensi
BELA – 095 570 67 28, Matia; 099 711 19 90, Nensi**Stolni nogomet – U organizaciji Hrvatskog stolnonogometnog saveza, Božena: 0911119988, Neven: 0981804164, Stjepan: 098717399

IGRE U ORGANIZACIJI ODBORA
PRIJAVE: sd.stjepan.radic@gmail.com – ( ime ekipe, članove, kontakt i sport za koji se prijavljuje), a možete se prijaviti i na dan događaja na info pultu.
1. Potezanje konopa
– u ekipi sudjeluje 5 ljudi, smislite naziv ekipe i prijavite se!
2. Pogađanje kolača iz menze
– za uspjeh je bitan dobar trening u slasti! 😉
3. Beer pong
– voljeti pivo i naći sebi sličnog, u paru se igra.
4. Vožnja bicikla što sporije “Usporka”
– spretnost
5. Šah
– mudrovanje
6. Odbojka s ručnicima
– pripremili smo atraktivnu odbojku za vas s ručnicima i vodenim balonima. Pravila igre su da zadržite balon u zraku, inače protivnička ekipa dobiva bod, po četvero ljudi u ekipi 4na4.


Pobjednici u igrama u organizaciji odbora ulaze u bubanj za osvajanje glavne nagrade –  1x paket aranžman STUDENTIJADA Amsterdam, u studenom ove godine. Manuela navodi da se svečano zatvaranje Radićevih dana očekuje 30. svibnja u 22 sata, u dvorani Pauk, gdje će se dodijeliti nagrade i medalje najuspješnijim sudionicima ovogodišnjevih Radićevih dana. Zatim se druženje u Pauku do sitnih sati nastavlja uz DJ-a i nadasve zanimljiv i zabavan program, te vam garantira odličnu zabavu.

Radićevi dani u S.D. Stjepan Radić

Časopis Sava je također nezaobilazni dio Radićevih dana, a ove godine imate priliku pročitati treći broj kojeg su uređivale Ana Juričević i Filipina Karlović. Rekonstrukcija domova, Sava u brojkama, humanitarne akcije, psihosocijalni profili studentica i studenata savskih učionica, savski kreativci, zdrava prehrana i priče o putovanjima naših sustanara, samo su dio bogatog sadržaja časopisa kojeg ćete besplatno dobiti u petak i subotu. Nadalje, ovogodišnji časopis je poseban po tome što njegovu naslovnicu krasi povijesna fotografija Save.

Manuela se u svoje ime i ime cijelog odbora zahvaljuje upravi Studentskog doma Stjepan Radić na pomoći u organizaciji, a velike zahvale idu i sponzorima koji pomažu i podržavaju projekt Radićevih dana i bez kojih je projekt nezamisliv, a to su: Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu, Ožujsko pivovara, Splitska banka, Putnička agencija FunFactory, Club Roko, Cro beer pong, Next bike, Coca cola company, Studentski centar u Zagrebu, WBC, portal esava.info, Radio Enter i Prvi radio.

Na kraju, Manuela kaže da se prisjetite stihova himne Radićevih dana  ”Vrijeme leti, zar ne, idu godine, znam za godinu – dv’je, rado sjetit ću se, svega što Stjepan Radić je”, i neka vam to i bogat program te razni sadržaji budu motiv za dolazak i sudjelovanje na ovogodišnjim Radićevim danima, a vjerujte nam, zasigurno ćete se dobro zabaviti i još dugo prisjećati lijepih trenutaka koje ćete doživjeti. Vidimo se u petak i subotu!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …