Kome se ne sviđa to što studenti postavljaju pitanja?

Dana 30.travnja na 9. stranici Jutarnjeg lista objavljen je poduži clanak o tribini: Svjetska vlada. U clanku je izostavljen podatak tko je organizator tribine i s kojim ciljem je ista organizirana.

Udruga studenata Imotske krajine (dalje USIK) odlucila je javno postaviti pitanje o kojem se inace raspravlja samo marginalno : ´Tko su ljudi koji iz sjene vladaju svijetom i kako to cine?´. USIK je, uz podršku Koordinacije studentskih zavicajnih udruga Sveucilišta Zagreb organizirao javnu tribinu pod naslovom Svjetska vlada u cetvrtak, 26.travnja 2012. u kinu Forum (studentski dom Stjepan Radić).

Neovisni, mladi i željni odgovora na svoja pitanja, studenti su odlucili studentima pružiti informacije o doticnoj temi. Gosti tribine bili su prof.dr.Josip Jurcević, don Ivan Miklenić i Krešimir Mišak.

Na tribinu su pozvani Rotary i Lions klubovi iz Zagreba, no nisu se odazvali pozivu, barem ne kao gosti.

novine2

U prethodno spomenutom clanku autor je bio jako subjektivan i direktno iskazao svoju nenaklonost prema Crkvi . Gospodin Butković je u Jutarnjem listu svoje napade usmjerio cak i na hrvatsku desnicu, uz ocekivano negativno stajalište prema Crkvi, don Ivanu Mikleniću i prof.dr.Josipu Jurceviću.

Mlade se svakodnevno hrani uglavnom trash informacijama i ne pruža im se mogućnost razvoja kritickog mišljenja nego ih se svakim danom sve više i više generira u homogenu masu koja bi šutke i pognute glave trebala krociti kroz život. Pluralizam informacija i objektivnost je nešto što je kod većine pružatelja informacija nepoznanica. Namjera organizatora ove tribine bila je postavljanje pitanja i dobivanje odgovora. Zašto je to zanemareno? Zar nitko u Lijepoj našoj ne mari za studente i njihove interese? Kakvo to društvo imamo ako se ignorira temelj budućnosti, mladi?

Don Ivan Miklenić je u svom kratkom izlaganju na tribini podsjetio na važnost temeljnih kršćanskih vrednota : Boga, covjeka i obitelj. Istaknuo je da se one konstantno degradiraju. Cijenjeno uredništvo Jutarnjeg lista, cijenjeni gospodine Butkoviću i ostali pružatelji informacija, zar je toliko loše podsjetiti na to? Nije li nas poremećen vrijednosni sustav i doveo do situacije u kojoj se hrvatski narod nalazi?

Udruga studenata Imotske krajine!
30.travnja 2012.

Supotpisnici :
Udruga brodskih studenata, Udruga bosanskih studenata, Udruga zagorskih studenata, Udruga studenata Banovine, Studentski zbor Gacke, Udruga studenata grada Splita, Zavicajna udruga studenata dalmatinske zagore, Udruga studenata cetinske krajine, Udruga studenata Dubrovnika ˝Libertas˝, UŠR podravskih studenata, Udruga studenata Međimurja, Klub kupreških studenata, Mladež Ramske zajednice , Udruga studenata grada Novske, Zavicajni klub hercegovackih studenata , Zagrebacki klub livanjskih studenata

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …