Kino Forum: Projekcija filma ”Kauboji”

image006

„Život smije biti dosadan, ali vestern nikada!“. Moto je to skupine autsajdera koji radeći kazališnu predstavu, na suptilan način spajaju oporost provincije i univerzalnu poetiku vestern zvuka i ikonografije. Jašući na krilima žanra “Kauboji” su komedija s elementima vesterna. Ili obrnuto.

Saša, relativno uspješan kazališni redatelj vraća se u rodni gradić. Iza sebe ostavlja naizgled uspješnu karijeru, a sa sobom nosi razočaranje, tek zaliječenu bolest i par kofera. Došao je na poziv mjesnog načelnik da ponovo pokrene zamrlo lokalno kazalište, no na audiciju mu se prijavi svega pet kandidata. Iako kandidati nemaju preširoku kulturnu naobrazbu, pa ni afinitete dolaze do jedine ishodišne točke zajedničke svima – vesterna. Ni žanr, ni sva Sašina iskustva, ni njihova volja, ništa toj predstavi ne garantira uspjeh. Upravo suprotno.

Film „Kauboji“ nastao je prema istoimenoj kazališnoj predstavi, a u koprodukciji HRT-a i Kabineta d.o.o. Na Pula film festivalu 2013. osvojio je nagradu publike, a u domaćim kinima vidjelo ga je oko četrdeset tisuća gledatelja. Dosada „Kauboji“ su prikazani na više od 30-tak filmskih festivala u Svijetu, a ovogodišnji su hrvatski kandidat za nagradu Oscar.

Projekcija filma održat će se u četvrtak, 27.11.2014. godine s početkom u 20:30 u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …