Kako bi Sava trebala izgledati nakon rekonstrukcije?

praonicasava

Kako neslužbeno doznajemo, obnova Studentskog doma Stjepan Radić povodom održavanja Europskih sveučilišnih igara trebala bi započeti 1. srpnja i trajati do studenog. Iako je do Igara ostalo manje od dvije godine, službeno nema nikakvih informacija, kako iz Ministarstva, tako ni iz Studentskog centra.

Ipak, naši izvori navode kako bi rekonstrukcija trebala započeti krajem iduće akademske godine. U fazu saniranja će biti uključeni gotovo svi paviljoni. Peti i šesti bi tako trebalo biti dodatno ušminkani novom fasadom i unutarnjim uređenjem, dok će raspored soba ostati nepromijenjen.

Studente je pak najviše zanimalo što će biti sa starim paviljonima i hoće li biti smanjeni njihovi kapaciteti, što bi uvelike škodilo idućim natječajima za smještaj u dom? Prema informacijama koje smo dobili, odustalo se od ideje da se od 3 sobe prave 2 sa zajedničkim sanitarnim čvorom. Ono što će se pak dogoditi jest da će se u potpunosti promijeniti sanitarni čvorovi te dodati novi čime će se povećati njihovi kapaciteti, a broj soba će se neznatno smanjiti u odnosu na prvotnu ideju.

Kompletan interijer i fasada će također biti promijenjeni i osvježeni. Nažalost, još nismo dobili službenu informaciju Ministarstva koju čekamo više od dva mjeseca. Mnogi su se ”bojali” da Sava rekonstrukcijom ne postane slična Cvjetnom naselju (mirnija zbog odvojenih soba i vlastitih sanitarnih čvorova), ali ukoliko bi se išlo u ovom smjeru, poznati savski duh sigurno će osjetiti i iduće generacije.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …