Gdje će studenti sa Save proslaviti Novu godinu?

novagodinasava

Iako su se mnogi tijekom blagdana uputili svojim pravim domovima, nekolicina stanara je ostala u Studentskom domu Stjepan Radić. Neobična tišina, na trenutke pustoš, ali opet naleti pokoji stanar kroz dvorište našeg doma. Tek pokoje svjetlo s paviljonskih prozora ubije mrak koji ovih dana vlada na Savi. Prema nekoj slobodnoj procjeni, u domu se nalazi nešto manje od stotinjak studenata od kojih smo neke sreli u dvorištu i provjerili gdje će proslaviti doček Nove godine.

20131231_000848

Martin, student Ekonomije, će radno dočekati Novu godinu: ,,Ostao sam u domu jer radim u jednom noćnom klubu kao konobar. Dnevnica je dobra, a odavno mi je Nova godina izgubila onu čar koju je imala u djetinjstvu. Smatram da je bolje zaraditi nekoliko stotina kuna nego ih potrošiti. Na Savu sam došao jučer, a ostajem do daljnjeg, ovisno o poslu.”

Renata, studentica PMF-a, će se pak za Novu godinu zabaviti: ,,Cimerica i ja smo iz istog mjesta i imamo još nekoliko prijateljica s kojima ćemo se malo zagrijavati u domu, a onda ćemo u Roko. Dolazimo iz malog mjesta gdje se puno toga i ne dešava. Posjetili smo rodbinu za vrijeme božićnih blagdana te se ne mislimo vraćati prije pauze za vrijeme ispitnih rokova.”

I Martina, studentica Filozofskog fakulteta, će Novu godinu dočekati u društvu prijatelja: ,,Zabavit ćemo se malo u domu. Kupili smo cugu i nešto za pojest, a onda oko 22:00 planiramo na Trg bana Josipa Jelačića na koncert Hladnog piva. To nam je OK, bit će dobra zabava, a nećemo mnogo potrošiti.”

Ispred 12. paviljona smo naišli i na Annu, njemačku studenticu na razmjeni koja ne živi na Savi, ali je u prolazu: Novu godinu ću dočekati zajedno s par kolega s razmjene. Nije mi se isplatilo ići doma jer bi to bio prevelik trošak za mene, a i ovdje sigurno neće biti ništa manje loše.

Što se tiče paviljona, sudeći prema svjetlima na prozorima, čini se da će u prvom paviljonu koji je inače poznat kao nešto življi, ponovno biti biti najbolja zabava. Sve u svemu, gdje god slavili ili radili, želimo vam uspješnu i sretnu novu 2014. godinu!

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …