Dva slona jednim udarcem!

odborsava

Studentski odbor „Stjepan Radić“ se u četvrtak, 23. siječnja sastao s gosp. Bošnjakom i gđom. Tomašić, osobama zaduženim za našu prehranu.  Zaključci sastanka:

 1. Dodatna blagajna u restoranu  1 – u subotu, 1. veljače će se provest testiranje s dodatnom blagajnom kako bi provjerili je li ona ključ koji bi ubrzao liniju za čekanje. Jednako tako će se dodati kolica za odlaganje pladnjeva kako se ne bi stvarao red kod praonice.
 2. Proširenje sjedećeg prostora restorana  1 – privremeno će se prebaciti stolice iz „malog restorana“ kako bi se dopunio sjedeći prostor. Nakon posjeta arhitektice iz SC-a, koji se planira idući tjedan, donijet će se odluka o kompletnom proširenju restorana na trenutno prazni prostor te pomicanje kućice za naplatu do izlaza restorana.
 3. Proširenje ponude brzog restorana po primjeru restorana u Savskoj – Prepreka tome može biti slab napon (zbog priključka friteza), ali i ventilacijski problem. Nakon odluke električara bi se trebalo znati je li moguća dopuna ponude.
 4. Ponuda slastičarne po uzoru na Savsku – adekvatna ugostiteljska usluga, ponuda toplih i hladnih pića, cjenici na stolu, samo su neki od skorih promjena u slastičarni.
 5. Uređenje terase u slastičarni – do ljeta bi trebali dobiti lijepu zatvorenu terasu na mjestu trenutne improvizacije.
 6. Proširenje ulaza za osobe s posebnim potrebama u restoranu 2 – u skoro vrijeme će se naplatna linija u restoranu 2 proširiti za kolege sustanare koji ne mogu pristupiti restoranu.
 7. Pekara/fast food – tema koja će se definirati u utorak, s osobom odgovornom za gospodarski sektor SC-a.
 8. Ranije otvaranje restorana nedjeljom – moguće rješenje nesnošljivih gužvi. Nakon mjerenja koje će se provesti u nedjelju 2. veljače, provjerit će se stvarna potreba za tim (koliko se dugo čeka u redu).

Odbor se imao priliku sastati s gđom. Bubnjarkontakt osobom odgovornom  za kulturu, odnosno kulturni program. Već na prvom sastanku razgovaralo se „konkretno“:

 1. Odbor se već duže vremena  zalaže za otvaranje društvenog prostora – „dnevnog boravka“. Tek sada, dolaskom odgovorne osobe za to pitanje su taj prijedlog mogli iznijeti na razmatranje. Predložili su prenamjenu garderobe Pauka (nasuprot restorana 2), koji trenutno stoji prazan, iako je grijan, osvijetljen, prozračan, ima sanitarne čvorove. Prostor treba samo malo dotjerati, oličiti, implementirati sjedeći prostor, te ostali potrebni sadržaj i time će Sava privremeno dobiti adekvatan prostor za druženja.

Naglasak, to neće biti popularna „tulumara“, već prostor za mirnija okupljanja, druženja uz društvene igre…

 1. Najavljena je skora klimatizacija kina Forum.
 2. Iako nije naš zahtjev, niti smatramo taj problem toliko važnim, ali eto, moramo najaviti da se planira kupovina skupog projektora (450 000 kn) za digitalnu projekciju filmova.

  Naglašavamo kako ovo nije naš prijedlog, jer smo se susreli s banalnim problemima kako što je manjak projektora za potrebe jednostavnih projekcija, potrgane zavjese, zatvoreni Pauk, snalaženjem s donacijama kako financirati naše kulturne programe… Ali evo, najavljuje se kupovina tog projektora koji bi trebao popraviti kvalitetu i posjećenost našeg kina Forum.

 3. Svi ostali planovi su u razradi.

Studentski odbor „Stjepan Radić“

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …