4.48: Sarah u fragmentima: Višestruko nagrađivana predstava u Kinu Forum!

Sarah 1

KLUB K.“, kazališna družina KLUBA STUDENATA KOMPARATIVNE KNJIŽEVNOSTI FILOZOFSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU vas poziva na predstavu 4.48: Sarah u fragmentima koja će se 29. studenog 2014. godine održati u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić s početkom u 20:00.

4.48 : Sarah u fragmentima nastoji istražiti tri lica stvaralaštva Sarah Kane, krenuvši od uvelike autobiografskog teksta Psihoza u 4.48 unutar kojega su upleteni segmenti njezinih ranijih radova. Centralni lik funkcionira kao svojevrstan alterego autorice, a dijelovi drama Crave, Blasted i Cleansed na fikcionalnoj će razini oblikovati različite glasove njezina uma, opsesivne misli, dileme i strahove.

Nepromijenjeni fragmenti dekontekstualizirani su i rekontekstualizirani kako bi se dinamizirao teški tekst i razradila igra. Likovi iz Žudnje pretvoreni su u demonizirane odsječke ličnosti, lik iz drame Pročišćeni u lijekovima induciranu halucinaciju, a prizori Raznesenih u noćne more. Unutar okvira postdramske estetike isprepliću se poetski elementi s momentima gorke ironije, groteske i crnog humora.

Predstava je na 18. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera dobila nagradu “Daska koja život znači” za najbolju predstavu u cjelini, a na 54. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera nagrade za najbolju režiju te najbolju originalnu glazbu. Na 9. Međunarodnom sveučilišnom kazališnom festivalu u Pečuhu predstava je nagrađena za dramatizaciju autorskog opusa i moćnu izvedbu.

Režija: Ana Fazekaš
Tekst: Sarah Kane
Dramaturgija: Ana Fazekaš
Kostimografija: Valerija Cerovec
Šminka: Tena Kolarić
Originalna glazba: Mirko Czukor
Produkcija: Romana Brajša, Sendi Bakotić
Izvođači:
Sarah 1 – Izabela Laura
Sarah 2 – Olivera Radović
Ljubavnica – Tanja Abazi
Liječnica – Lea Radaković
A – Martina Mikulec
B – Kristina Malbašić
C/Djevojčica – Sendi Bakotić
M – Andrea Rašpolić
Dr. Diler/Muškarac – Antonio Filipović

ULAZ SLOBODAN

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …