3. Veliko studentsko darivanje krvi u organizaciji Udruge studenata grada Splita

studentskodarivanjekrvi

Udruga studenata grada Splita i ove je godine u predbožićno vrijeme odlučila organizirati veliko studentsko darivanje krvi pod geslom: – „Zagrebe, dajemo ti krvi!“.

Kako bi studenti u predblagdansko vrijeme imali priliku učiniti nešto plemenito, a da pritom ne troše svoja materijalna sredstva, odlučili smo se u prosincu prije 3 godine organizirati veliko studentsko darivanje krvi pod geslom „Splićani Zagrepčanima daruju krv“.

Budući da je nakon prve organizirane akcije odaziv studenata bio izniman, a medijska popraćenost akcije rezultirala iznimno pozitivnim komentarima, projekt smo organizirali i protekle godine te ga na taj način pretvorili u tradiciju. Na prošlogodišnjem darivanju krvi sudjelovalo je preko 200 studenata, dok je više od stotinu bilo primorano odustati zbog nemogućnosti liječnika da obrade toliki broj donatora u dogovorenom vremenu.

S obzirom da smo akciju već učinili tradicionalnom, a nedostatak vremena nam je već dvije godine za redom glavni neprijatelj, najavljujemo kako ćemo ove godine, u trećoj po redu akciji studentskog darivanja krvi, osigurati više medicinskog osoblja i dulji vremenski period kako bi svi zainteresirani mogli u predblagdansko vrijeme učiniti ovu iznimno humanu gestu, a sama akcija odaslati svijetlu poruku javnosti koju priča prikupljeni broj doza krvi. Osim toga, geslo ove akcije formirano je u skladu s tada aktualnim društvenim problemom, ali smo ga zadržali i dalje. Zadržali smo ga jer je iz borbe za smanjenje animoziteta proizašla ova akcija koja za cilj sada ima senzibilizirati studentsku populaciju te ju potaknuti na stjecanje ove plemenite navike.

Ovogodišnja velika studentska akcija darivanja krvi održat će se u subotu, 13. prosinca 2014. godine, u plesnoj dvorani studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu u trajanju od 12:00 do 16:00 sati.

Osim Udruge studenata grada Splita, događaj podržava čak 25 studentskih zavičajnih udruga koje djeluju u Zagrebu, a svoju potporu dao je i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Svi sudionici će za svoju humanu gestu dobiti kupon kojim će ostvariti pravo na besplatnu pizzu u obližnjem restoranu Oliva, a razveselit će ih se i poklonom iznenađenja.

Prošle godine ova akcija nije se održala u Zagrebu jer je bilo dovoljno zaliha krvi, već se preselila u Split gdje je prikupljen rekordan broj doza krvi.

Svi koji ste u mogućnosti, svakako se odazovite ovoj akciji! Budi faca i sudjeluj!

Više informacija pronaći ćete na facebook stranici Udruge studenata grada Splita ili na stranicama Odjela za transfuziju bolnice u Petrovoj.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …