TVZ Mobile Challenge Cup: Najbolji TVZ studenti izlaze pred IT zajednicu

TVZ Mc2 natjecanje

TVZ organizira natjecanje u izradi mobilnih aplikacija koje će omogućiti studentima TVZ-a praktična iskustva i upoznavanje s prestižnim IT tvrtkama

U organizaciji Studentskog zbora i Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije, održat će se TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) – studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija na kojem je u prošloj godini sudjelovalo čak 300 studenata. Svečano otvorenje održat će se u srijedu 5. veljače 2014. u 18:30 u Maloj dvorani TVZ-a, Konavoska 2, nastupom troje mladih i uspješnih stručnjaka koji će predstaviti vlastita postignuća:

  • “Kako zaraditi 1.000.000 US$”, Luka Abrus, Pet minuta
  • “Kako ideju unovčiti za 50.000 €”, Mirna Bačun, Greenpie
  • “Kako mi je TVZ Mc2 natjecanje pomoglo da se zaposlim”, Ivan Kocijan, Infinum

Nakon priče o osobnom uspjehu, Ivan Kocijan – ovogodišnji voditelj natjecanja upoznat će zainteresirane studente TVZ-a s programom natjecanja koje će im pružiti praktično iskustvo u izradi mobilnih aplikacija na željenoj platformi (Android, iOS ili Microsoft). Programerima je kao i lani omogućeno da se u organizaciji TVZ Netakademije besplatno školuju za odabranu platformu. „Pozivam sve zainteresirane, talentirane, ali i one manje iskusne studente da se uključe bez straha, jer zaista nemaju što izgubiti. Ova će im tri mjeseca promijeniti percepciju studiranja, a finalistima otvoriti realne mogućnosti“ pozvao je studente Ivan Kocijan, još uvijek student TVZ-a, koji je svoju lanjsku priliku iskoristio i prije finala.

Ove godine će aktivno biti uključeni studenti designa TVZ-a i to kroz interaktivno predavanje jednog od najboljih mladih dizajnera, Bojana Kanižaja. Tema predavanja su specifičnosti designa za mobilne platforme i metode kojima se iste mogu predstaviti zainteresiranim programerima. U svrhu još kvalitetnijeg upoznavanja designera i programera te olakšavanja njihove buduće suradnje, TVZ najavljuje inicijativu pod nazivom „Speed Dating“ za formiranje timova. Timovi će se potom natjecati s vlastitim rješenjima za mobilne aplikacije za nastup na finalu 7. svibnja 2014.

Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije i mentor natjecanja istaknuo je: „S obzirom na skroman budžet, ove smo se godine obratili IT zajednici za podršku i doživjeli fantastičan odziv. Također ističem kako se među prošlogodišnjim natjecateljima čak 14 zaposlilo u uglednim hrvatskim IT tvrtkama, a jedan čak i u Google-u. Iako natjecanje još nije ni počelo, ove je godine interes je još veći. Tako su se tvrtkama poput Infinuma i SPANa (koji su zaposlili lanjske finaliste) pridružili i 5 Minuta, iSTUDIO te udruge: CISEx, HUJAK, RaZa i ZIP – ukupno njih dvadesetak koji će svi sudjelovati na završnom finalu. Svi su oni zainteresirani za perspektivne developere, a dobar se glas, očito daleko čuje!“

Informacije o natjecanju možete pratiti na stranicama natjecanje.tvz.hr, za dolazak na otvorenje molimo da se prijavite kroz http://bit.ly/1bin3JO ili bar pogledajte kako je bilo lani http://www.youtube.com/watch?v=QyuO-84xFu4.

Tehničko Veleučilište u Zagrebu (TVZ) www.tvz.hr je najveće hrvatsko Veleučilište, osnovano 1998. godine, a okuplja stručne tehničke studije Sveučilišta u Zagrebu s tradicijom preko 50 godina. Na Veleučilištu ukupno studira preko 4.300 studenata na pet dodiplomskih stručnih studija – računarstva, informatike, elektrotehnike, mehatronike i graditeljstva te tri specijalistička, diplomska studija – informatike, elektrotehnike i graditeljstva.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …